CDMA od O2 využívá už 100 000 zákazníků

Operátor O2 včera oznámil, že jeho službu O2 Internet Mobil využívá již sto tisíc zákazníků. Služba je založena na síti třetí generace CDMA pracující na frekvenci 450 MHz a poskytuje uživatelům mobilní vysokorychlostní připojení k internetu.

Andrei Torriani, ředitel marketingu Telefonica O2 Czech Republic dodává: " Jsme rádi, že bezdrátové vysokorychlostní připojení k internetu pomocí technologie CDMA od naší společnosti je v současné době nejpoužívanějším a nejdostupnějším typem mobilního vysokorychlostního připojení na českém trhu. Za posledních 12 měsíců se počet uživatelů tohoto připojení zvýšil zhruba o 20 000 tisíc a potvrzuje tak naše správné rozhodnutí o začlenění mobilního internetu a technologie CDMA do konvergenční produktové strategie."

V současné době je největší konkurencí pro tuto službu Internet 4G od T-Mobilu založený na technologii UMTS TDD. Brzy se však objeví konkurence nová v podobě operátora U:fon, který přinese vysokorychlostní mobilní internet založený na technologii CDMA rev. A s rychlostí až 3,1 Mb/s.

Diskuze (13) Další článek: Vodafone rozdává lístky na Sensation White

Témata článku: , , , Správné rozhodnutí, #cd, Zak, Zákaz