CeBIT 2003: Alcatel se pořádně vyzbrojil

Po období kdy se u francouzského Alcatelu nic významného neudálo, to vypadá slibně. Alcatel má v rukávu pár trumfů, se kterými hodlá zaútočit na mobilní trh, a to včetně našeho.
Kapitoly článku

Alcatel One Touch 535 a 735

Revolučními modely v nabídce Alcatelu jsou jeho modely OT535 a OT735. Nechávají za sebou předchozí modely stejně jako kdysi legendární OT501 s OT701. Možná to z pořízených fotografiích tak nevypadá, ale jsou oba velmi pohlední.  

  
OT535: ovládání her je díky novému joysticku pohodlné;
skvělou atmosféru dokresluje i kvalitní displej

 

 
Displej je luxusní a velký

Mobilní telefon OT535 je téměř shodný s modelem sedmičkové řady. Jediným rozdílem je integrovaná kamerka a větší paměť, kterou má jen OT735. Vzhledově stejné telefony vynikají svým velkým barevným displejem s rozlišením 128 x 128 pixelů a barevnou paletu čítající 4 096 barev. Displej je na první pohled výborný, barvy jsou živé a kontrastní. Stejně vypadá i graficky zvládnuté menu. To lze jednoduše změnit pomocí témátek, které změní nejen vzhled ikonek, pozadí a celé barevné atmosféry, ale i vyzváněcí melodie. Jednoduchým úkonem si tak změníte celé menu. Podpora multimediálních MMS zpráv je pochopitelná. Na ukládání obrázku budete mít téměř 1 MB paměti. Úrovní barevného displeje, menu i nabízenými funkcemi jsme byli nadšeni a v brzké době chystáme podrobnější preview.

   
Alcatel One Touch 535 bude míte několik barevných variací.

Nové modely od Alcatelu jsou zajímavé i svou konstrukcí. Vnitřní kostra zasahující do bočních lemů je totiž vyrobena ze slitiny lehkých kovů. Drobný joystick má novou odolnější konstrukci a snazší pohyb. Bude totiž konečně využíván také pro ovládání her. 

    
Marketingový manager pro ČR a SR Petr Vaverka v obležení našich redaktorů. --- Několik pohledů na OT535.

Hry vydají na samostatnou kapitolu – jsou výborně zvládnuté – jen pro příklad: pokud jste již někdy v minulosti hráli hru na motivy Jurského Parku, budete potěšeni – setkáte se s ní i v Alcatelu. Tlačítko v levém rohu nad displejem je blízce spjato s hrami. Nejmenuje se Shoot Key je tak pro nic za nic. Hry se totiž „paří“ naležato – pravou rukou se ovládá pohyb hry a Shoot Key slouží k střílení, respektive ke skákání apod.

Model OT735 je nachlup stejný jako OT535, ale na rozdíl od něj má větší paměť (2 MB) a integrovanou kamerku. Na zadní straně, kde se kamerka ukrývá, je i lesklá střbrná ploška. Její význam je prozaický – slouží jako zrcátko při fotografování sama sebe. Model 735 bude nabízen pouze ve stříbrném kovovém provedení, zatímco 535 v několika barevných provedeních. Telefon si zaslouží více pozornosti a proto už připravujeme podrobné preview.

   
Alcatel OT735 se odlišuje i povrchovou úpravou ve stylu lešteného kovu.
Na obrázku vidíte českou hostesku Lauru.

 
Fotečka na displeji; v dolní části se ukrývá USB konektor.

Oba posledně jmenovaní se objeví na českém trhu – nejdříve ukáže růžky model OT535, a to do podzimu, do konce roku pak i OT 735.

Alcatel One Touch 331

Tento telefon je nástupcem modelu 311, je ale o dost menší a hlavně spíše připomíná model 525 nebo 526; a je i tak malý. No uvidíme, zda bude úspěšný.

   
Alcatel 331, coby nástupce OT311 již dostal do vínku polyfonní vyzvánění.

Témata článku: Alcatel, Alcatel One Touch 320, Alcatel One Touch 331, Alcatel One Touch 535, CeBIT, Pór