CeBIT 2003: Alcatel se pořádně vyzbrojil

Po období kdy se u francouzského Alcatelu nic významného neudálo, to vypadá slibně. Alcatel má v rukávu pár trumfů, se kterými hodlá zaútočit na mobilní trh, a to včetně našeho.
Kapitoly článku

Po velmi povedených modelech OT501 a OT701 se dlouhou dobu nic zásadního v historii značky neudálo. První vlaštovka v podobě manažerského mobilu OT715 naznačila, že Alcatel začíná zbrojit a kolekce nových „barevných“ mobilů dílo dokonala. První seznámení s nimi bylo velmi zajímavé.

Alcatel One Touch 320

Začněme však hezky po pořádku. Telefon zařazený do nejnižší kategorie totální low-end se bude jmenovat Alcatel OT320. Na potenciální uživatele bude útočit zejména svou nízkou cenou, relativně velkým displejem a snadným ovládáním ve spojení s jednoduchým polyfonním vyzváněním. OT320 si na nic nehraje – vypadá levně, avšak nabízí celkem rozměrný monochromatický displej. Grafické ikonky nechybí. Uživatele musí těšit, že disponuje Li-Ion baterií a zvládá i WAP.

  

 
Low-end, ale celkem pohledný

Alcatel One Touch 526

Dalším modelem v řadě je ten s označením OT526. Nebudeme se o něm více rozepisovat, neboť je stejný jako model OT525, jehož recenzi jsme vám přinesli nedávno. Jediným rozdílem je podpora her formátu In-Fusio (obdoba Java her), která však zabrala místo hlasovým funkcím.

 

 
Alcatel OT526 mnoho nového nepřináší

Alcatel One Touch 531

Daleko zajímavější je model OT531 s barevným displejem. Displej je velký (má rozlišení 128 x 141 pixelů) a zobrazí 4 096 barev. Barevná reprodukce displeje je nadprůměrná a to samé lze říct i o zpracování menu. To hraje všemi barvami. S obrázkami si rozumí, ale MMS mu chybí. Zato kalendář vypadal vcelku luxusně. Synchronizovat jej lze pomocí IrDA portu. Telefon byl všude příjemně zakulacen a jeho hmotnost 95 gramů nebyla ani cítit. Ovládání čtyřsměrným talčítkem bylo rychlé, jen bylo nutné si zvyknout na to, že potvrzení musíte udělat tlačítkem pod kurzorem. Přes své výhody se u nás asi neobjeví, ale to vás nemusí mrzet – čekají vás kvalitnější modely OT535 a OT735.

   

   
Alcatel OT531 je velmi zajímavý, ale bohužel se s ním u nás nesetkáte

Témata článku: Alcatel, Alcatel One Touch 320, Alcatel One Touch 331, Alcatel One Touch 535, CeBIT, Pór