CeBIT 2003: nové mobily Panasonicu jsou jednoduše ťu ťu ňu ňu

Panasonic přítomné udivil a příjemně překvapil svými novými modely – přiblížíme vám krásné a „nadupané“ véčko, miniaturu s barevným displejem, pohledný low-endem a další. Podívejte se na třicet fotografií novinek GD 50, 55, 60 a malého véčka X70.
Kapitoly článku

Cebitový stánek s prezentací od Panasonicu praskal ve švech. Důvodem byly nové mobily, které Panasonic úspěšně tajil a jejich prezentaci si vtipně nechal až na samotný CeBIT.


Na stánku Panasonicu hrála hudba
a později jeden mladíček ukazoval výhody mobilu X70.

Vybavený Panasonic X70

Hlavním tahákem byl velice dobře vybavený model s označením Panasonic X70. Přestože má Panasonic ve svém portfóliu dobře vybavenou GD 87, tento model jej v mnoha ohledech předčí. V první řadě je menší a lehčí a v neposlední řadě také mnohem hezčí. Telefon vypadá stejně hezky na fotografiích jako ve skutečnosti. Zajímavý designovým prvkem je podsvětlení klávesnice. Ta je trochu podobná avantgardní Motorole V70, ale kvalitnější. Pod poloprůhledným plastem okolo bloku klávesnice se skrývá několik diod, které se dokáží rozzářit jako noční nebe.

  

 
Nové véčko je menší než model GD87 a má Bluetooth!

Samotný telefon zastává osvědčenou konstrukci s dvojicí displejů. Bohužel ten vnější umí pouze zobrazovat hodiny a ne příchozí hovor či sílu signálu jako u GD 87. Zato ten vnitřní si zaslouží superlativa – jeho grandiózní velikost je vyčíslena na 132 x 176 pixelů a nabízí 65 tisíc barev. Tento TFT displej je dostatečně kontrastní a čitelný, ale jen v aktivní stavu, bez podsvětlení je jako tmavá jeskyně. Stejně jako model GD 87 je vybaven digitální kamerkou s rozlišením 110 tisíc bodů. Pořízené fotografie může rozesílat pomocí multimediálních zpráv MMS nebo pomocí Bluetooth.

 
Podsvícení klávesnice je opravdu efektní.

      
Vnější displej slouží bohužel jen pro zobrazení hodin, což je velká škoda.

Ano, telefon je vybaven Bluetooth technologií pro bezdrátové připojení, bohužel zaplatil za to absencí infračervného portu. Z dalších zajímavých funkcí vyzdvihněme Javu. Bohužel údaj o dostupné paměti pro aplikace neznáme. Rozměry: 87 x 47 x 23 mm.

První dojmy: Displej skvělý, trochu přesvětlený. Bez podsvícení není čitelný. Grafické menu velmi originální a zcela nové. Kurzorové tlačítko je sice efektní, ale ovládání s ním je nejisté. Telefon je lehký a vzhledově neotřelý. Na trhu se objeví až během prázdnin. 

      
Menu je stejné jako u GD 87.

Panasonic G60 – pohledný low-end

Na našem trhu se již delší dobu úřaduje model s označením GD67, který má sice barevný displej, ale mnoho povyku zatím neudělal. Jeho přímý nástupce ale takové šance má. Od svého předchůdce podědil vkládání fotografií a obrázku pod průhledný zadní kryt. Teď však s tím rozdílem, že obrázku je věnovaná je omezená část plochy. Barevný displej doznal na první pohled také dostatek změn. Počet zobrazitelných barev vzrostl na 4 096 a již nepůsobí tak rozmazaně a neostře. Grafické menu je také nové a rozhodně povedenější. Velkou novinkou je přídavná kamera a s ní související multimediální zprávy MMS. Stejně jako u předchůdce zde najdete i polyfonní vyzvánění. Telefon se objeví v prodeji začátkem května.

   
Panasonic G60 je docela hezký, ale na modelu 50 a 55 nemá.

    
K mobilu lze připojit malý foťáček.

   
Na zadní stranu si můžete stejně jako u modelu GD67 vložit obrázek pod průhledný kryt.

První dojmy: Příjemný vzhled a rozumná velikost. Je velmi lehký, ale už nepůsobí tak plastově jako jeho předchůdce. Obrázek na zadní straně je efektní a daleko vkusnější než u GD 67.

Témata článku: Panasonic, Panasonic G50, Panasonic X70, CeBIT, Pán, Mobil, Nov, MOBI, Pan