CeBIT 2003: Sendo má nový model S300 a vystavuje véčko M550

Ambiciózní výrobce Sendo, známý spíše svou aférou a soudním sporem s Microsoftem, přijel na CeBIT s čerstvou novinkou M550 a úplně novým modelem S300.

Funkční M550

Na vlastní kůži jsme se mohli blíže seznámit s nedávno uvedeným véčkem M550. Tento mobil vzdáleně připomínající Z1010 od Sony Ericsson disponuje slušným barevným displejem, který zobrazí až 4 096 barev na ploše 128 x 128 pixelů. Vnější je monochromatický a disponuje jen informačních 96 x 64 pixelů. Telefon je lehoučký a subjektivně lehčí než výrobcem udávaných 77 gramů. Pohyb v menu je rychlý, vždy se zobrazuje jen aktuální položka (podobně jako v menu u telefonů Nokia).

Telefonu nechybí ani prediktivní slovník T9. Model M550 se bude nabízet v několika velice vkusných barevných variantách, a komu by nestačil připravený vzorník, může se ujmout vzhledu sám a to pomocí výměnných krytů. Daleko zajímavější však byl druhý telefon našeho zájmu – model S300.

  
Telefon je koncipován velmi jednoduše, což má za následek několik nudných partií.

   
Véčko M550 nepatří k nejmenším - klávesy mají příkladný zdvih.

  
Nabídka barevných variant je bohatá a hlavně vkusná.

S300 pro začínající uživatele

Model S300 je přímý nástupce oblíbené řady S200. Ta se k nám bohužel nedostala, ale stala se hodně oblíbenou od Evropy až po Asii. Vzhled zůstal typicky ve stylu Sendo, ale je hezčí než u předchůdce. Telefon vážící 90 gramů nemá barevný displej a dokonce ani detailní rozlišení. Je to takový horší průměr. Jeho pohotovostní doba dosahuje svého maxima po deseti dnech a hovořit s ním lze až 5 hodin. Kromě zmínky o T9, 40 melodiích a několika hrách nejsou zatím k dispozici další informace. Příští týden však přineseme podrobné preview. Na trhu se objeví v druhé polovině roku.

  
S300 je takový normální low-end, ničím nevyniká, ale i ničím nezklame.

  
Jeho křivky jdou s módou a jsou na první pohled příjemné.

Diskuze (7) Další článek: CeBIT 2003: bude Siemens SX1 zabiják Nokie 7650?

Témata článku: , Sen, Nov, Mode, Nový model, Send, Model, CeBIT, Nový mód,