CeBIT 2003: Sony Ericsson Z1010 - první dojmy a obrázky

První véčko od Sony Ericsson pro evropský trh je velmi zajímavé a upoutalo i naši pozornost. Podělíme se s vámi o naše zkušenosti a první dojmy z prezentace Sony Ericssonu. Bonus: autíčko ovládané pomocí mobilu a Bluetooth.

Cebitový stánek Sony Ericssonu se nesesl ve stejném stylu jako minulý rok. Na pultech se nepovalovaly nové modely, o kterých bychom nevěděli, ale již ostřílení mazáci – T610, T310, Z1010, P800 a několik „véček“ pro asijské trhy. Subjektivně zde bylo také nejvíce pohledných hostesek.

Tip: Přečtěte si náš článek s prvními zkušenostmi s mobily T610 a T310.

    
Véčka pro Asii --- Z1010 za vitrínou --- Stánek Sony Ericssonu je větší než loni
a nese se ve stejném duchu.

Krásné, ale mamutí véčko

První dojmy z modelů T310 a T610 jsme vám přinesli minulý týden, model Z1010 se nám pod ruku dostal až zde. Zatímco u ostatních modelů byly prezentovány a nabízeny k odzkoušení plně funkční telefony (například T610 měl daleko rychlejší menu než při přezentaci v ČR), u modelu Z1010 byly k dispozici jen makety.

   
Hodně místa bylo věnováno modelu T610. --- Hezká hosteska si hraje s mobilem.

Jediný „funkční“ vzorek byl pečlivě střežen u jednoho z prezentujících. Po stránce designové není nic, co by šlo véčku vytknout. Je hezké a použité materiály působí hodnotně. Trochu zklamáním byla jeho velikost – jedná se totiž o dost mohutný mobil. Při krátkém zkoumání funkčního modelu, který rozhodně nebyl zcela odladěný, jsme jen mohli konstatovat, že to je pěkný loudák. Menu bylo sice graficky perfektní, ale dosti pomalé. Zato nabídka funkcí nezklamala. Telefon nabízí snad vše myslitelné. Zajímavě byl umístěn IrDA port – a to hned nad systémový konektor. Po stranách mobilu bylo totiž plno – slot pro paměťové karty Memory Stick Duo, USB port, zdířka pro osobní handsfree atd.

    
Véčko Z1010 je mohutné, což je dáno vnitřní "nabušeností".

      
Displej je veliký a hezký barevný. --- Detail na systémový konektor a infraport.

    

Bonus - Bluetooth autíčka

Na prezentaci Sony Ericsson nás zaujala milá demonstrace technologie Bluetooth. Mini dráha s prťavými autíčky, která se ovládala pomocí telefonu (v našem případě T68i) a technologie Bluetooth. Dráha byla záměrně malá svými rozměry – dosah Bluetooth není nekonečný. Nejvtipnější na celém závodění bylo to, že i autíčko se musí před prvním použitím spárovat.

   
T68i se změnil v ovladač autíček. --- Petr Broža si hraje.
--- Slečna páruje autíčko s mobilem.

   
Na autodráze byla opravdu legrace.

Diskuze (26) Další článek: CeBIT 2003: nové mobily Panasonicu jsou jednoduše ťu ťu ňu ňu

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson Z1010, CeBIT, Obr, Eri, Son