CeBIT: aktuální novinky z tiskové konference Siemensu

Siemens na včerejší tiskové konferenci oficiálně představil několik mobilních přístrojů. Mezi „klasickými“ mobily se ale vyskytlo i několik zajímavých technologických novinek. Mezi ty největší patří Siemens M50. Oživeno: Fotografie empadesátky přímo ze stánku.

Tip: Podívejte se na další skvělé obrázky mobilů z CeBITu!


Siemens predstavil dva mobilní telefony

Nejnovějším - a troufám si říci i nejzajímavějším - mobilním telefonem je Siemens M50, který bude uveden na trh v letos v létě. Tento přístroj je jedním z prvních mobilů Siemens, který se zaměřuje také na mobilní zábavu, mobilní hry a naprostou svobodu volby. Ano, již i Siemens má v nabídce tzv. entertainment telefon.

Tip: Přečtěte si naše preview.

Siemens M50 je však nabušen také mobilními funkcemi - samozřejmostí je nejen podpora rychlých datových přenosů prostřednictvím technologie GPRS, ale také integrace mobilní Javy pro snadnou rozšiřitelnost funkcí mobilu. Podle vyjádření výrobce je nový M50 otevřenou platformou, kterou si může každý uživatel přizpůsobit svým osobním potřebám. Zde se nejedná jen o výměnu krytů, ale právě o personalizaci funkcí telefonu. Celé ovládání mobilu je založeno na otevřené platformě Java. Každý si zřejmě bude moci zvolit, co v paměti svého mobilu chce nebo potřebuje a co je pro něj naprostou zbytečností.

Dalším „novým“ mobilem je Siemens S45i, o kterém píšeme zde.

Závan budoucnosti

Telefon v hodinkách je již také skutečností. Siemens Wrist Phone již existuje a jak jsme názorně viděli, je reálně použitelným zařízením. Jeho velikost je srovnatelná s trošku většími digitálními zařízeními a pro telefonování není zapotřebí bondovky, protože již obsahuje hlasité handsfree.


Fotografie WristPhone přímo na
chlapíkovi ze stánku Siemensu.

V budoucnosti se objeví také podobný telefon přizpůsobený pověšení na krk integrující v sobě nejen mobil, ale také MP3 přehrávač. Jeho velikost je jen nepatrně větší než velikost již zmiňovaných mobilohodinek.

Představen byl také Simpad SL42, což není vlastně mobilní telefon, ale především malý notebook bez klávesnice. Jako operační systém je použit Microsoft Windows CE.

Již od příštího roku se můžeme těšit na bezdrátové DECT sluchátko, které v pohodlí domova nahradí mobilní přístroj. Jak to bude fungovat? Velmi jednoduše - po příchodu domů uložíme své GSM telefony do nabíjecí kolébky a od této chvíle budou všechny příchozí hovory automaticky přesměrovány na domácí mobilek pracující ve standardu DECT.

  
Fotografie modelu M50 přímo ze stánku Siemensu.

Vývoj jde kupředu

Mobilní telefony Siemens jsou skutečně sympatickými přístroji, které jdou sice stále kupředu ve vývoji a implementaci mobilních technologií, ale stále si zachovávají svoji tvář. Ve srovnání s konkurenčními výrobci, kteří jdou kupředu právě převážně s tváří a vzhledem svých mobilů, ale příliš inovací v oblasti funkcí nepřinášejí. Bude tedy zajímavé sledovat, který z těchto dvou trendů se v budoucnu prosadí. Vsadíte si?

Diskuze (7) Další článek: Mají mobilní telefony skryté vady?

Témata článku: Siemens, , Siemens S45i, Tisk, CeBIT, Akt, Novinky, Tis, Digitální zařízení, Nov