CeBIT: Sewon SG 2200 - Nejmenší telefon na světě

Konečně byl i v Evropě představen nejmenší GSM telefon na světě. S ohledem na jeho mini rozměry se tvůrcům podařilo do něj vměstnat maximum. Co všechno dokáže si povíme dále.

Tip: Podívejte se na další skvělé obrázky mobilů z CeBITu!


Svou světovou premiéru si odbyl Sewon SG 2200 v půlce ledna v Hong Kongu, kde jej představil tamní distributor First Mobile Groups Holdings Ltd. Svůj rozměrový primát drží současně se svým bráškou, mobilem Sewon SG 2000. Tyto kolibříky mají na svědomí inženýři z dálné Koreje. A je potěšitelné, že budou k dostání i v Evropě.

 

Paleček

Abyste si dokázali představit jeho skutečnou velikost, uvedu jeho rozměry, které jsou 68 x 39 x 22 milimetrů. Menší už snad být ani nemůže, protože by se na něm nedalo psát. Je překvapivé, že i přes své nevšední rozměry se podle zkušeností Petra Broži a Marka Lutonského z CeBITu, na něm pohodlně píše.

 

Překvapivý displej

Telefon je typické asijské "véčko" hodně podobné mobilům Maxon, které taktéž pocházejí z Koreje. Shledáme se na něm se dvěma displeji. Jedním uvnitř a druhým, menším na povrchu. Ten má na starosti zobrazování údajů jako síla signálu, stav baterie, hodiny a jméno volající osoby. Displej uvnitř přístroje má podstatně větší rozlišení 128 x 128 pixelů. Není sice barevný, jak bylo letos na CeBITu zvykem, ale dokáže zobrazit čtyři odstíny šedi. Podsvícení je modré, s nádechem tyrkysové barvy. Podobné vídáme u telefonů Samsung.

Hudební flašinet

Menu telefonu je veselé, protože všechny ikony jsou animované. Pro kvalitnější hudební zážitek vybavil výrobce telefon polyfonním vyzváněním. Další funkce, která se ještě do telefonu vešla, je možnost surfovat po Internetu pomocí technologie WAP.

 

Detaily klávesnice a hudebního reproduktoru.

Žádné jiné vymoženosti v telefonu nenajdete. Potenciální kupec zcela jistě nebude hledět, zda telefon má poslední funkce, které možná ani nevyužije, ale půjde přímo po vymoženosti, kterou mu poskytne jeho nevšední rozměr.

  
Snímky pořízené přímo na CeBITu. Vpravo je porovnání s Nokií 9210.

Pro informaci, ačkoli je to "prťavý" telefon, disponuje vnitřní pamětí na 200 kontaktů.

Základní údaje

  • Mobilní telefon Sewon 2200
  • Rozměry: 68 x 39 x 22 mm
  • Hmotnost: 72 g
  • Baterie: 550/700 mAh, Li-Ion
  • Pohotovostní doba: až 180 hodin
  • Doba hovoru: až 3 hodin
  • Síť: GSM 900/1800 MHz
  • Displej: 128 x 128 pixelů, 4 odstíny šedi
  • WAP: verze 1.2.1
  • Další funkce a vlastnosti: WAP, polyfonní melodie, SIM Toolkit 

Otázka do diskuze: Vidíte v miniaturizaci neodvratnou budoucnost nebo se řídíte heslem - nic se nemá přehánět?

Diskuze (10) Další článek: Slovenský Eurotel slaví milióntého zákazníka

Témata článku: Poslední funkce, Nejmenší telefon, Svět, Potenciální kupec, CeBIT, Telefon