Čeká nás našlapaná IFA 2015. Na co se těšit?

Berlínská IFA i letos nabývá na významu pro mobilní svět a i ti nejvýznamnější výrobci přivezou nějaké to zásadní překvapení. Sebrali jsme fakta i spekulace!
Kapitoly článku

Lenovo a Motorola

I Lenovo chce navázat na loňský ročník a hodlá představit Vibe X3. Díky uniklému testu Geekbench známe parametry: 5" Full HD displej, Qualcomm Snapdragon 808, 20 Mpx zadní a 8 Mpx přední kamerka, 3 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti a nejnovější Android 5.1.1. Lenovo také zabuduje čtečku otisků prstů, dočkat bychom se měli i stereo reproduktorů.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud jsou uniklé rendery pravdivé, byl by nový Vibe povedeným designovým kouskem. (via Techgadgetsz)

Velká pozornost je poslední dobou věnována Motorole. Na jejím twitteru se nedávno objevilo video zachycující nástupce oblíbených chytrých hodinek Moto 360. Video bylo během chvíle staženo, ovšem už se dál šíří internetem. Podruhé zase byly zachyceny na veřejnosti na ruce člověka, který podle autora pracuje pro Motorolu. Od hodinek se očekává výkonější čipset a větší baterie. Podle phoneareny by měly být dostupné rovnou ve dvou velikostech. Hodinky by Motorola (resp. Lenovo) měla představit právě na berlínském veletrhu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové Moto 360 se od staršího modelu liší umístěním zapínacího tlačítka (via Gerrit Gödecke)

Mimo jiné by Motorola měla představit smartphone Droid Maxx 2. Ten nás ovšem trápit nemusí, protože Motorola u nás své telefony (oficiálně) neprodává.

Klepněte pro větší obrázek

Aktualizováno: Nových hodinek se na IFA bohužel nedočkáme, nové Motorola 360 budou totiž představeny na samostané události 8. září v Šanghaji.

LG

Pokud se naplní spekulace, mohli bychom se dočkat žhavého konkurenta pro Samsung Note 5. Ten by měl nést název LG G Pro 3 a bude vybaven 6" 2K displejem, 20,7 Mpx zadní a 8 Mpx přední kamerkou. O výkon by se měl starat Qualcomm Snapdragon 820, kterému budou sekundovat 4 GB operační paměti. Samozřejmostí je nejnovější Android 5.1 Lollipop. Na stánku LG bude určitě k vidění také nově představený tablet G Pad II 10.1.

Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadal loňský model LG G Pro 2, uvidíme s čím přijde nový model.

Samsung

U Samsungu je jasno. Výrobce totiž sám inzeruje, že hodlá představit chytré hodinky Gear S2. Ty oproti svému předchůdci dostanou kulatý Super AMOLED displej, čtyřjádrový procesor a 768 MB RAM. Pro data vám spolouží 4 GB vnitřní paměti. Dále zde nalezneme Bluetooth, Wi-Fi, ale i slot na nano SIM, díky které budete z hodinek moci volat či využívat mobilní data. Stejně jako ostatní chytré hodinky od Samsungu i Gear S2 poběží na OS Tizen. Hodinky a některé jejich funkce si můžete už nyní prohlédnout na přiloženém videu.

Samsung dále provokuje renderem vyobrazující Galaxy Note 5, S6 Edge+ a záhadné větší zařízení s náznakem zahnutého rohu. Internetem se okamžitě začaly šířit fámy o chystaném tabletu se zahnutým displejem, který nazývají Galaxy Tab Edge. Je však šance, že jde pouze o hru stínů a světel a na fotce může být pouze dlouho chystaný tablet Galaxy Tab S2 8.0.

Klepněte pro větší obrázek
Ať už se jedná o jakýkoliv model, jisté je, že si  Samsung na IFA přichystal nějaký nový tablet. (obr. androidauthority)

Podle dalších spekulací by zde Samsung mohl také ukázat dva úplně nové telefony řady Galaxy O.

Sony

Od Sony se na IFA 2015 očekává představení nové vlajkové lodi Xperia Z5. Ta by měla nadbídnout 2K displej a vysoký výkon díky procesoru Qualcomm Snapdragon 820 a 4 GB operační paměti. Dále se mluví o 21 Mpx fotoaparátu, čtečce otisků prstů a obrovské baterii s kapacitou 4 500 mAh. Spolu s ní by měly být představeny i odvozené verze Z5 Comapact a větší Z5+. Kompaktnější varianta podle zdroje nabídne 4,7" HD displej, Snapdragon 810, 3 GB RAM a nebude chybět voděodolnost IP68. O pluskové variantě zatím nemáme žádné podrobnosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefony vlevo mají být údajně chystanou Xperií Z5+, vpravo můžete vidět klasickou Z5 a Z5 Copact (obr. @vizileaks)
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Uniklé fotky Xperií Z5 a Z5 Compact bohužel potvrzují, že Sony zůstalo u konektoru micro USB (obr. @vizileaks)

ZTE

ZTE sice žádné představení nového telefonu nechystá, do Berlína ovšem přijede prezentovat svoje nejnovější modely řady Axon, Blade a Nubia, které budou představeny pro globální trh.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ZTE Axon a Blade V6 se podívají na globální trh.

Témata článku: Acer, Asus, HTC, Huawei, LG, Motorola, Samsung, , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, Asus Zenfone Selfie, HTC Desire, HTC One M9, Huawei Ascend Mate, Huawei Mate S, Lenovo Vibe X3, LG G Pro 2, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5