Celestron uvádí robotický teleskop Cosmos s Wi-Fi s aplikací na tablety

S příchodem nového remaku dokumentárního seriálu Cosmos společnost Celestron (už 50 let vyrábí teleskopy a další astronomickou výbavu) představila nový model robotického teleskopu s moderními technologiemi. Celestron Cosmos 90GT WiFi staví na refraktorovém designu (90 mm), je vybaven motorkem pro automatické zaměření pozice. Hlavní novinkou je ale integrovaná WiFi, která je určená pro dálkové ovládání přes mobilní zařízení s iOS nebo Androidem.

Klepněte pro větší obrázek 
Teleskop Celestron Cosmos 90GT WiFi dává poctu seriálu Cosmos

Nejedná se ale o pouhé manuální ovládání. Aplikace s teleskopem dokáže na obloze najít až 120 000 objektů zcela automaticky a natočí tak teleskop na přesně dané místo na obloze a záběr vycentruje (SkyAlign, NexRemote). Na případném tabletu tak například stačí kliknout na Měsíc nebo planetu či vzdálenou hvězdu a teleskop už zaměření udělá za vás. Teleskop podporuje i aktualizace firmwaru, takže lze do budoucna případně rozšířit či upravit jeho funkce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Celestron Cosmos 90GT WiFi je první model s podporou mobilních zařízení, přes které lze telskop ovládat, dozvědět se zajímavé informace a autoamticky zaměřovat vesmírné objekty

Aplikace Celestron Navigator má navíc i podrobné informace o objektech, takže ji lze použíti i jako jednoduchou encyklopedii přímo při pozorování. V balení je k dispozici i hliníkový tripod pro stabilizaci. Nový teleskop navíc překvapí relativně nízkou cenou, která je pouze 400 dolarů (přibližně 10 000 Kč s DPH).

Diskuze (3) Další článek: Pro zlatý Galaxy S5 pouze k Vodafonu, na modrý zatím čekat

Témata článku: , , , , , UVA, Tab, F +, Cosmo, Robot, Teleskop,