Cellular Essentials: správa vaší Nokie na jediné kliknutí

Různých – více či méně – povedených nástrojů pro pohodlnou práci se svým mobilem najdete na Internetu bezpočet. Cellular Essentials patří mezi jedny z nejlepších.

Cellular Essentials je program, který dokáže spravovat telefonní seznam či pracovat s textovými zprávami vaší Nokie. Umí také pracovat s logy operátora, skupin volajících, obrázkovými textovkami nebo spouštěcími obrázky. Program je shareware a je plně funkční po dobu třiceti dní. Cena je 29,90 euro.

Pracuje s většinou mobilních telefonů Nokia, se kterými se dnes můžete setkat; výjimku tvoří např. model 6310. S novějšími modely si dokáže povídat prostřednictvím bezdrátového infračerveného připojení a se všemi prostřednictvím patřičného kabelu. Obsah svého telefonu můžete také zálohovat a umí také synchronizaci.

Telefonní seznam

Program sám rozpozná typ připojeného mobilního telefonu a přizpůsobí se jeho možnostem. Že si to nedovedete představit? Není to nijak složité – u novějších modelů, které obsahují vnitřní paměť (například 6210 nebo 7110) načte program automaticky i tyto položky bez ztráty češtiny a zachová i více položek přiřazených k jednomu jménu. Takový záznam se pak v seznamu objeví s malým znaménkem plus, po jehož označení se rozbalí všechny přiřazené informace.

Výpis telefonního seznamu jde však ještě dále – u každé položky vidíte logo skupiny, ke které je přiřazena. Velmi se mi líbila funkce jednoduché úpravy názvů položek – máte-li v seznamu uloženo například VESELY KROKODYL, jediným kliknutím myši jej můžete upravit na daleko čitelnější Vesely Krokodýl. Stejně jednoduše lze také měnit předčíslí země.

Textovky také tak

Práce s textovými zprávami je také poměrně pohodlná – ihned po připojení telefonu se textovky nahrají do počítače a rozdělí se do složek stejně, jako jsou uloženy přímo v mobilu. Posílání textovek z počítače je rychlejší a pohodlnější než vyťukávání mnoha slov na pidiklávesničce mobilního telefonu.

Kromě textu můžete posílat také obrázkové zprávy nebo loga operátora, která si můžete vybrat z rozsáhlé databáze či si můžete v přehledném editoru vytvořit vlastní. Editorem si můžete změnit také logo skupin volajících nebo logo startovací.

Do počtu?

Z dalších funkcí mohu jmenovat například vytáčení telefonních čísel přímo počítačem nebo získat velmi detailní informace o svém mobilním telefonu, SIM kartě operátora i o jeho síti.

Cellular Essentials je program, který se mi zalíbil a mezi jehož jediné vady bych zařadil především jeho cenu – protože celých tisíc korun nebude pro spoustu uživatelů přijatelných a tak raději sáhnou po některém z freewarových řešení.

Diskuze (44) Další článek: >> Ceny Nokií budou vyšší!

Témata článku: Nokia, , Cellular, Klik, Celý tisíc, AON, Kliknutí, Vaš, Správa, ESS, Jediné kliknutí