Černobíle: Patří levný tablet do koše?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 67

Názory k článku

avatar
12. 05. 2012 13:57

Zdravím. Ja som hľadal, a našiel som toto: http://www.pandawill.com/smartq-t19-android-403-ta... ... Čo naň hovoríte? Myslím, že výbava je celkom dobrá. Dve jadrá, 1280 x 800px display, dobrá baterka... Oplatí sa mi to kúpiť, alebo mám viete o niečom lepšom v cene do cca 250€?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 05. 2012 12:30

Právě před pár dny jsem na e-bayi koupil Ainol Novo7 Aurora - oproti zmiňovanému ELFu má IPS displej, jinak ostatní parametry byly zmiňovány:7" IPS displej s rozlišením 1024×600
CPU dvoujádrový AllWinner A10 - Cortex A8 s taktem 1,2Ghz
GPU Mali 400
RAM 1 GB DDR3tloušťka pod 1cm, Android 4.0 ICS,
vnitřní paměť 8GB + slot na MicroSD karty, přední kamerka pro videohovory, HDMI s výstupem až 2160p, Wifi 802.11b/g/n, USB host, nemá GPS, Bluetooth ani 3G modul, ale podporuje 3G modemy do USB (například nejrozšířenější Huawei E1750 od O2)...Cena 3.600 i s dopravou + počitám že bude vyměřeno CLO do 1000 Kč.Papírově to vypadá moc hezky, uvidím co a jak až to přijde. Tablet nutně nepotřebuji, tohle je jen test jak moc užitečny zařízení to pro mě je...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 22:20

ja se koukam na hw zbytek se da doladit :) ale je pravda že jsem měl v ruce aeaget nebo co to bylo mělo to papírově dobrou připojitelnost ale bylo to zabite odporovym displejem androidem 2.2 a slabym procákem....ale jinač myslím že do desítky se dá koupit už kvalitní tablet, do pěti už asi moc ne ale třeba časem jo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 05. 2012 22:07

Já bych osobně do levného tabletu jak tomu vy tady říkáte nikdy nešel.. Levný je relativní pojem řekněme tablet 2-4 tisíce nabídne víc nervů než požitku... Většinou tragický display kde sledovací uhel je tak mizerný, že pokud hlavu vychýlíte o pár cm vidíte akorát světlo s rádoby něčím co tam bylo před tím. Výkon mizerný, zpracování taky ... a když už by člověk narazil na levný kvalitní což je zázrak, tak ten vynaložený čas se tomu nevyrovná.. Osobně kdybych hledal něco levnejšího tak buď používaný Glaxy tab nebo Ipad třeba 1 generace i když ta zrovna do svižnosti taky s 256 ramkou moc nenabídne... Každý uživatel hledá trošku něco jiného, pokud máte klidné nervy nic moc od tabletu nečekáte možná tak přečíst si nějakou tu stránku nebo youtube tak levný tablet OK.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 19:44

Já považuji za vyhozené peníze tablet jako takový. Na netbooku udělám více práce mnohem komfortněji a na rychlé připojení k internetu na cestách a kontrolu mailů mám mobil. Tablet je akorát pro vejtahy, co chtějí dokázat, že na to mají. Ale reálné využití to v dnešní době nemá. Nedokážu si představit, jak na tabletu například zpracovávám excelovou tabulku pro šéfa nebo píšu nějaký delší text. To prostě na tom dotykovém tabletu dost dobře nejde. Pro mě má smysl mobil, netbook a doma a v práci stolní počítač. Tablet mi do toho nezapadá. Možná za pár let, až se zlepší ergonomie používání, ale zatím opravdu ne. Takže za sebe říkám, že JAKÝKOLIV tablet jsou vyhozené peníze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 18:22

Všechno jsou to kopírky a příživníci a dokonce (což je alarmující) po tolika letech to ještě nikde neudělal pořádně není nad iPady. Když Apple přišel s tabletem, všichni se mu smáli (stejně jako šašek z Microsoftu Balmer se smál v roce 2007 iPhonu). Smích je ovšem rychle přešel a hned hrrrrrrr kopírovat, ať taky něco trhnou.I ta jednička (iPad) za pár tisíc je úplně jinde než ty čínské digihry.Já jsem ješte stále věrný iPadu 2 3G 64GB. Čtečka všemožných paměťových karet i USB, TV i HDMI výstup, rychlost, spolehlivost, luxus výdrž na baterii, luxusní práce s Office soubory (i editace a tvorba dokumentů, i náročných Excelovských tabulek), přehrání jakéhokoliv filmu, stahování čehokoli přímo na iPadu (jde i ulozto) včetně rozbalení čehokoli, iCloud, v pohodě připojení klávesnic, přehrává mi mraky televizí včetně spousty CZ i SK stanic, ...... A v neposlední řadě vzdálená plocha jakéhokoli počítače přímo na dotykové obrazovceiPadu:(stará fotka s mým starým iPad1): http://www.iphonekafe.cz/wp-content/gallery/iphone... ... iPad je pohoda. Prostě APPLE.2) http://www.iphonekafe.cz/wp-content/gallery/iphone... ... 3) http://www.iphonekafe.cz/wp-content/gallery/iphone... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 17:53

Tablet pod 5 tisic? To snad nee. Alespon pro mne. Na druhou stranu jsem nechtel delat zadne kompromisy kdyz jsem vybiral plne vybaveny tablet s moznosti telefonovani(nemyslim tim nejaky voip ci 3g modul). Kdyz jsem procital recenze levnych tabletu tak mi behal mraz po zadech. Nantko celkem vychvalovany elf. http://tabletnet.cz/android/883-recenze-ainol... ...
Nechci se zastavat redakce ale maji pravdu navic jsem si poridil nenavideny samsung tab 7 plus, za hroznych 11 000kc. Procital jsem dlouho recenze a i pres obcasne sekani(vyresi ICS) je to fakt stroj All in One a o to my slo. Pokud si nekdo koupi levny tablet je to jeho vec. Kazdy mame jine priority a nazory.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 05. 2012 17:31

Před měsícem a půl mi dorazil z Číny tablet MOMO9.CPU 1.2GHz,RAM 512,kapacitní displej,8GB paměť,HDMI atd.Stál mě i s daní 3450kč. Jediné mínus u něj je displej (800x480). Po deseti dnech jsem si objednal ASUS EEE Pad Slider SL101 32GB hnědý,jelikož jsem zjistil,že tablet je věc která mi naprosto vyhovuje co se týče zábavy(internet,hudba,video,foto,e-knihy ,hry atd...).Můžu ho tahat sebou lépe než notebook a to nejen ven, do práce nebo do postele,nezabírá tolik místa a je to skvělý pomocník. Samozřejmě ve spoustě věcí notebook nenahradí,ale to ani nemůže jelikož je ve všech tabletech (Čína,Korea..) android. No a co se týče MOMO9? Tak ten dostane dcera k narozeninám,protože si myslela ,že ho mám půjčený a byla zněho absolutně nadšená. Takže já osobně levnější tablety nazavrhuju,ale chce to pečlivě vybírat. Navíc doporučuju android 2.3.3,jelikož v něm funguje vše,ale tablety s androidem 4.0... mají u většiny výrobců stále menší či větší problémy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 05. 2012 14:08

Jábych si nikdy nekoupil tablet za víc jak 5000kč a i to je moc.Vždit galaxy tab a ainol novo elf(aurora).Umí skoro to same až na nejnovější hry,věstavěné 3G,gps,bluetoth a lepší foťák.Nato ale nepotřebuji tablet,od toho mám mobyl.A i tak až na ty hry se k cíli vždi nějak dopracuji.A na ebay je dobrých a levných tabletů dorá 100.Spíš bych udělal článek má cenu kupovat tablety za víc jak 5000kč?Nemá!Jediné co má cenu je udělat tablet ve stylu asus transformer a notebook v jednom tak aby tam fungoval plnohodnotný Windows a android,za cenu max 15000kč a máte ušetřeno 10000kč za tablet

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 12:49

mě by strašně zajímalo, jak doopravdy fungují tyhle tablety. zatím jsem neviděl jeden pořádný, který by byl levný a vyrovnal se rychlosti chodu ipadu 1!! i vsechny slavne galaxy taby se obcas seknou. proste tablet jedine ipad, pro tohle neni omluva. a kdyz si vzpomenu, ze ipad stal 12 tisic a galaxy tab 18, to uz si z me delaji prdel. plastovy shit ktery se sekal s androidem 2.3 nebo kolik. vysmech!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 05. 2012 12:32

Vlastním tablet Ainol Novo7 Elf, stál mě v ČR se zárukou 4200kč a co umí? 7" 1024x600 displej, procesor AllWinner A10 neboli Cortex A8 s GPU Mali 400, 1GB RAM, 8GB vestavěná paměť, přední kamera, HDMI výstup a třeba USB Host. K tomu všemu aktuální ICS. Za ty prachy je to super stroj, jediný problém je, že levné věci z Číny jsou tak trochu "dodělej si sám". Proto jsem musel nainstalovat jinou ROM, ale nyní běží krásně a rychle. Je srandovní, že je plynulejší než dvoujádrové tablety od Samsungu se kterými jsem si hrál.
PS: hraju bez sekání Shadowgun, Reckless Getaway a např. Death Rally.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 12:31

Levný tablet je ideální na surfování, pokud k tomu jako plus přidá nějaká plynule přehratelná fullhd videa, tak je to ideální tablet k televizi. Samozřejmě nelze na takovém tabletu hrát nejnovější hry. Musí se opravdu hodně zvážit co od daného tabletu očekávám. Pro mě jsou to vlastnosti výše, na hry mám stolní pc a jediný co potřebuje je "browsovadlo" abych nemusel mít na klíně notebook. Hodně by mě štvalo, kdyby tu nebyla taková nabídka doslova za pakatel a člověk by se musel spokojit s pouze android/ios tablety v cenách za 10k a výše.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 05. 2012 12:20

Levne tablety (tj. podobne specifikace jen znatelne levnejsi, nez ty od velkych vyrobcu) URCITE svuj smysl maji i pro toho, kdo hleda rychlost a stabilitu. Ale bez recenze nebo nazoru uzivatelu na diskuzich bych si URCITE takovy tablet nekoupil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 05. 2012 12:07

Podle diskuze to vypadá, že opomíjet v recenzích levné tablety byl špatný krok. :) Pokud vás ale Apple a Google platí jen za ty drahé, chápu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 11:25

Osobně používám Ainol Elf a za tu cenu více než mile překvapil po všech směrech. Osobně souhlasím s názorem, že pokud člověk umí hledat a umí si říci co požaduje, rozhodně si najde adekvátní. Osobně jsem technoid,ale na tabletu nepotřebuji ani Tegru 3 ani 8MPx foťák apod., stačí mi webkamera na Skype, kvalitní display, ucházející výdrž a plynulost a to vše mi tablet za 3500,- splnil (i když už jsem měl i dražší, který nebyl k ničemu).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 11:18

Já má teď v hledáčku Hyundai A7HD. Pracuju na notebooku, hraju na PC a tablet pořídit jen tak na ven, na blbnutí, sem tam se připojit na Wifi a nevyhodit za to 15k
Je jasné, že pokud si budu kupovat tablet a budu ho používat několik hodin denně, nepořídím "čínskýho mrzáka" za 2 litry...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 11:13

já jsem si pořídil za 4 tisíce tablet goclever a103 a kupodivu jsem se i dočkal před pár dny aktualizace na android 4.0. Měl jsem několik podmínek:
10" úhlopříčka, HDMI výstup pro propojení s tv, slušná GK, slušný procesor a cena max. do 5 tisíc. Prostě pouze multimediální tablet na hry, internet a přehrávání filmů. Cokoliv navíc (Bluetooth, 3G modul, GPS) nepotřebuji.
Jediná věc, která mi vadí, je, že tablet odemknu gestem až napodruhé. Napoprvé displej nereaguje. Ale po odemknutí už funguje normálně.Ještě mne zaujal 7" tablet ainol novo 7 elf, ale úhlopříčka je prostě pro moje potřeby malá. Ale zase na cesty akorát.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2012 11:13

Ta anketa je úplně k ničemu. Pro někoho je levný tablet za 2000Kč, pro jiného za 4000Kč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 05. 2012 11:01

Já osobně považuji za vyhozené peníze dát za tablet 10 a více tisíc a už se těším až dorazí Umax Joyplus M78

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor