Čerstvé aplikace pro Windows Mobile

Zabezpečíme citlivá data, ušetříme místo na Today obrazovce, z telefonu uděláme webkameru a chybět nebude ani trocha nezbytné zábavy.

Ilium eWallet 5.0

Potřebujete mít vaše data v bezpečí, skryté před zraky ostatních a dokonale šifrované? Vyzkoušejte nejnovější programu programu eWallet, který patří mezi nejlepší ve své kategorii. Můžete si do něj ukládat důležité informace, poznámky, čísla kreditních karet a nejrůznější hesla nebo PINy. Prostředí programu prošlo příjemnými změnami, oproti starší verzi nabízí lépe uspořádané nabídky a hezčí ikonky.

 1.gif2.gif

Prohlížení hesel, nabídka programu

Veškerá data je samozřejmě možné synchronizovat a zálohovat. Nová verze bude bez problémů spolupracovat s operačním systémem Windows Vista a aplikací Mobile Device Center (náhrada za ActiveSync). eWallet je k dispozici všem uživatelům Smartphone a PocketPC zařízení. Pokud vás zaujal, můžete na 30 dní vyzkoušet jeho demoverzi. V případě, že jste si v minulých třech měsících zakoupili starší verzi, bude vám upgrade na novou poskytnut zdarma.

3.gif4.gif 

Výrobce: Illium Software
Cena: 20USD
Download demoverze pro PocketPC, Smartphone


TodayTime

Většina uživatelů PocketPC používá na Today obrazovce standardní Date plugin, který zobrazuje pouze aktuální datum a den v týdnu. Plugin zabírá poměrně dost místa, které by šlo využít daleko lépe. A přesně od toho je tu TodayTime, freewarová utilita, jež navíc nabízí vlastní nastavení a hlavně, na displeji zabere téměř třetinovou velikost.

Méně pokročilý uživatelé mohou mít s prvotní konfigurací problémy, jelikož to, co se na Today obrazovce zobrazuje, je potřeba nejdříve nadefinovat v nastavení pluginu. Nelekněte se proto, že se vám po nainstalování na obrazovce zobrazí nesmyslné znaky. Přejděte do konfigurace, kde můžete pomocí následujících hodnot předefinovat funkce pluginu. Nezávisle na sobě si můžete nastavit, jaké údaje se budou zobrazovat na pravé a levé straně displeje.

 5.gif6.gif
Konfigurace pluginu, zobrazení na obrazovce Today

Pokud například nastavíte dddd, dd. MMMM yyyy, zobrazí se vám na displeji aktuální den, datum, měsíc a rok. Pro zobrazení času stačí použít deklaraci HH:mm. Navíc si můžete změnit velikost písma a přizpůsobit si tak plugin k obrazu svému. Kompletní hodnoty, které můžete používat naleznete na stránkách programu. TodayTime funguje na všech PocketPC s Windows Mobile 2002, 2003/SE a 5.0.

Výrobce: Pedro Lamas
Cena: zdarma
Download pluginu


Ateksoft WebCamera Plus

Společnost Ateksoft se již v minulosti proslavila aplikací CoolCamera, která na některých zařízeních značně vylepšovala funkce fotoaparátu. Dovolovala pořizovat mnohem kvalitnější fotografie a videonahrávky. Novinka WebCamera Plus promění i váš Smartphone nebo PocketPC na webovou kameru pro PC. Program tak můžete použít při videokomunikaci s programy jako Skype, MSN Messenger, Yahoo Messenger a spousty dalších.

Video můžete z přístroje přenášet přes USB kabel, Wi-Fi, Bluetooth nebo třeba EDGE. Záleží jen na vás, jaký způsob připojení vám bude vyhovovat. WebCamera také zvládne přenášet aktuální obsah obrazovky vašeho zařízení, což se může hodit, pokud chcete pořídit video přímo z operačního systému nebo nějaké aplikace. Výrobce uvádí, že je WebCamera kompatibilní s většinou Windows Mobile zařízení vybavených vlastní kamerou, konkrétní seznam na svých stránkách ale nenabízí.

7.gif
Prostředí programu

Výrobce: Ateksoft
Cena: 14.90 USD
Koupit plnou verzi


eXtreme Agenda 2.0

Kvalitních časových organizérů není nikdy dost, společnost Birdsoft před několika dny vydala novou verzi aplikace eXtreme Agenda s pořadovým číslem 2.0. Program dokáže kompletně nahradit klasický kalendář a úkolovník, navíc přináší spoustu vylepšení a nové, nadstandardních funkce. Kromě propracovaného kalendáře je k dispozici přehledný správce úkolů a nechybí podpora vyhledávání v uživatelských datech, nebo možnost změny náhledů na jednotlivé položky.

V nové verzi přibyla utilita Secure Wallet. Jedná se o správce citlivých dat, které můžete šifrovat 256 bitovým kódem Blowfish. Pak už se rozhodně nemusíte bát, že by se vaše data dostala do nepovolaných rukou. Potěší podpora skinů, kterými můžete zpestřit vzhled programu. eXtreme Agenda 2.0 je dostupná pro všechny Smartphone telefony s operačním systémem Windows Mobile 2002, 2003/SE a 5.0.

8.gif9.gif

Výrobce: Birdsoft
Cena: 25 USD, nyní vánoční sleva na 22 USD
Stáhnout demoverzi


pBar

Hledáte-li propracovaný Task manager s jednoduchým ovládáním, pak byste neměli opominout freeware aplikaci pBar. Po nainstalování se program usadí v horní liště vašeho PocketPC. Po kliknutí na jeho ikonku se objeví seznam programů, které máte aktuálně ve vašem zařízení spuštěné. Jedním kliknutím je můžete všechny ukončit a šetřit tak cenné megabajty operační paměti. Nabízí se samozřejmě možnost aplikace zavírat jednotlivě.

10.gif
Přehledný Task manager se spoustou funkcí

Podobnými vlastnostmi disponuje většina Task managerů, pBar má ale v zásobě další užitečné funkce. Můžete si u něj nastavit, zda se mají aplikace po kliknutí na křížek minimalizovat nebo rovnou ukončovat. Jednoduše si tak nastavíte na krátký stisk stylusem minimalizaci, na delší přidržení ukončení aktivního programu. pBar umí přidat aktuální datum pod hodiny a problém mu nedělá ani správa oblíbených zástupců. V seznamu aktuálně běžících aplikací dále najdete několik systémových tlačítek, díky kterým můžete vypnout displej, restartovat zařízení, nebo otáčet obrazovku. pBar v sobě ukrývá několik mocných nástrojů a rozhodně stojí alespoň za vyzkoušení. Jistě potěší, že jej můžete používat zcela zdarma.

Výrobce: nncuong
Cena:
zdarma
Download verze pro PocketPC: QVGA / VGA


Air Hockey 3D

Na závěr tu máme jednu freeware hru se svižnou 3D grafikou. V Air Hockey máte za úkol vstřelit do soupeřovy branky co nejvíce gólů. Hraje se s malým pukem, který plynule klouže po stole, respektive je nadnášen proudícím vzduchem. Puk se pružně odráží od okrajů stolu, proto budete muset pro vstřelení branky velice dobře mířit a odhadnout správný úhel.

Air Hockey 3D se v současné době nachází ve fázi vývoje, přesto si s ním můžete užít kvalitní zábavu, a to zcela zdarma.

11.gif

Výrobce: Raysoft
Cena: zdarma
Download verze pro PocketPC

Diskuze (1) Další článek: SmartMaps: do města už nepotřebujete mapu

Témata článku: , , , Wind, MOBI, Win, Vánoční sleva, Aplikace, Mobil, Správný úhel, Windows Mobile, Pro +, Windows!