Červencové Mobility: vše o roamingu + DÁREK

Uběhl měsíc a na stánky se dostává nejnovější číslo časopisu Mobility. Vzhledem k letnímu období a prázdninám jsme nemohli zvolit jiné hlavní téma než roaming. Podívali jsme se ale také na zoubek odolným telefonům, dozvíte se něco o displejích mobilů, co všechno můžete dělat s Wi-fi v telefonu a mnoho dalšího.

I tentokrát Mobility připravily pro své čtenáře dárek – jedná se o poutko na mobil. Vybírat můžete z několika barevných variant.

V novém čísle Mobilit si tentokrát užijete opravdu velkou porci zajímavých témat, přehlédnout byste také neměli několik duelů mobilních telefonů – v jednom najdete i očekávanou Nokii 6234.

Vodafone to rozjíždí

Kromě tradičního představení těch úplně nejnovějších telefonů vám tentokrát ukážeme také první mobily se značkou Vodafone live!

  

Podrobněji se podíváme na očekávanou Nokii N73, což by měla být nástupkyně oblíbené N70, dále pak odolný Benq-Siemens M81 a opět mobil, který pod svá křídla vzal Vodafone – Sharp GX29 se pochlubí dobrým poměrem ceny a výkonu.

  

Krátce se ohlédneme za vaší anketou o nejlepší mobil roku 2006. Nejšťastnějších pět hlasujících jsme obdarovali skvělými telefony, které se umístily velmi vysoko i v soutěži.

 

Hlavním tématem čísla je roaming. V této oblasti se toho za uplynulý rok změnilo opravdu hodně a tak bylo rozhodně o čem psát. Kromě všech podstatných informací a kompletního přehledu cen, vám dáme i řadu tipů, co všechno s mobilem na dovolené můžete podniknout.

  

Na dovolené by se vám možná také hodil nějaký odolný telefon. Pokud o nákupu takového mobilu uvažujete, rozhodně nepřehlédněte náš přehled outdoorových telefonů. Nezapomněli jsme ani na ty, které dnes už najdete spíše v bazaru.

 

O novém zákonu o silničním provozu slyšel snad každý z vás. S telefonováním za jízdy s mobilem v ruce je konec. Pokud nechcete dostat od policie body a pokutu, podívejte se na možnosti jak si z auta zavolat.

 

Displeje v mobilních telefonech udělaly za poslední roky obrovský pokrok. O nejrůznějších typech displejů, jejich technologiích a možném budoucím vývoji se dozvíte ve článku Tomáše Doseděla.

  

V mobilních telefonech si budeme muset stále častěji zvykat na novou technologii – Wi-fi se kromě počítačů usídlí i v mobilech. Jistě se vám tedy bude hodit vědět, k čemu je tato technologie dobrá a jak ji nejlépe využít. Nezapomněli jsme ani na přehled mobilů s Wi-fi.

  

Další díl našeho seriálu o focení mobilem se tentokrát zaměřuje na dva velmi oblíbené objekty fotografů – děti a zvířata. Jako obvykle můžete čekat řadu praktických rad i příkladů.

 

Duely vládnou

V prvním testu mobilního telefonu objevíte Samsung C130. Na Samsung má neobvyklou klasickou konstrukci a zajímat bude hlavně ty z vás, kteří shánějí levný telefon.

  

První duel se týká Sony Ericssonů J220i a J230i, které se od sebe odlišují ovládáním a také v přítomnosti rádia. Na své si opět přijdou ti, kdo si chtějí pořídit co nejlevnější telefon. Sony Ericsson J230i se od nás dočkal ocenění Tip redakce.

 

Nokia 6125 se zaměřuje už na náročnější uživatele. Je velmi podobná jen o něco málo staršímu modelu 6131, bude se ale líbit o něco konzervativnějším uživatelům.

  

Dalším véčkem recenzovaným v tomto čísle Mobilit je Sony Ericsson Z530i. Opět se ale jedná jen o nepatrné vylepšení předchůdce, tentokrát modelu Z520i.

  

A do třetice jen nepatrná úprava předchozího modelu – Nokia N72 je prakticky kopií Nokie N70. Některé funkce ale ubrala a nepatrně upravila svůj vzhled. Chybět by vám mohla především podpora technologie 3G.

 

V druhém duelu čísla jsme srovnali nový Benq-Siemens S88 s králem střední třídy – Sony Ericssonem K750i. Pokud vás zajímá jak vypadá telefon Benq-Siemens, co přináší jiného oproti klasickým Siemensům a jak se dokázal poprat s těžkou konkurencí v podobě Sony Ericssonu K750i, srovnání určitě nevynechejte.

  

Na závěr recenzí jsme si nechali bonbónek – Vodafone vytahuje trumf v podobě Nokie 6234, kterou jsme srovnali s její předchůdkyní 6230i. Jeden z nejočekávanějších telefonů roku nás rozhodně nezklamal a ukazuje, že Nokia za rok udělala u svého top modelu další pořádný krok kupředu.

 

Poslouchejte bezdrátově

V testu mobilního příslušenství jsme se podívali na dvojici bezdrátových sluchátek, která s mobilem propojíte pomocí Bluetooth. Při poslechu hudby z mobilu vás už tak nebudou obtěžovat otravné dráty, jen nezapomínejte sluchátka pravidelně dobíjet.

 

Podrobněji jsme se podívali také na nejnovější doplněk k mobilům – zvětšovací lupy na displej a objevili jsme i stylové příslušenství k Nokii 8800.

 

Jako v každém čísle nechybí tradiční dávka programů a her pro vaše mobilní miláčky. Obzvláště zajímavá hra by se mohla na čas letních dovolených hodit.

  

Mobility příště

V příštím čísle se můžete těšit například na článek o mobilní televizi, ale především přineseme mimořádně podrobné recenze a srovnání dvou, pravděpodobně nejočekávanějších, mobilů tohoto roku – těšte se na Nokii 6233 a Sony Ericsson K800i!

Diskuze (18) Další článek: Nepřehlédněte: vyhlášení výsledků ankety Nejlepší mobil 2006

Témata článku: , Benq-Siemens M81, Benq-Siemens S88, Nokia 6125, Nokia N72, Samsung C130, Sharp GX29, Sony Ericsson J230i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson Z530i, Mobil, Dar, Typ displejů, Červen, Zajímavá hra, Nejrůznější typ, MOBI, Červ