Češi v Itálii dostali od Vodafonu volání, textovky a neomezená data zdarma

Itálie dnes zavedla celostátní karanténu, která se dotkne, nejen italských obyvatel, ale také turistů. A právě na ně myslí i český operátor Vodafone, který svým klientům „uvězněných“ v Itálii nabídne hned několik vstřícných kroků. Operátor nebude lidem v izolovaných oblastech účtovat mezinárodní volání do České republiky a na Slovensko. Zcela zdarma budou poskytována mobilní data i SMS zprávy, a to i nad rámec aktivních balíčků.

Klepněte pro větší obrázek
Není čas řešit účty, vstřícné gesto od Vodafonu míří na české uživatele pobývající v Itálii, kde kvůli celostátní karanténě zřejmě ještě nějaký čas nuceně zůstanou

Vodafone od dnešního dne přestává Itálii účtovat minuty volání, a to jak v rámci balíčků, tak i nad jejich rámec. Úlevy na poplatcích poskytuje český Vodafone ve spolupráci s italskými roamingovými partnery Vodafone Italy, Italy Telecom a Italy WIND. Abyste za volání, textovky a data v Itálii u Vodafonu neplatili, je třeba si na svém telefonu manuálně nastavit jednoho z těchto operátorů. V telefonu je také třeba ověřit, že máte správně nastavené přístupové body. Pro Android se jedná o APN internet, pro iOS je třeba mít APN internet nebo iphone.vodafone.cz. A dle vyjádření Vodafonu bude třeba ještě restartovat telefon.

Itálie se tak stala první zemí, na kterou se vztahuje tzv. speciální pomoc zákazníkům v tísni. Navíc, není vyloučeno, že se podobná podpora nedostane i zákazníkům v různých dalších geografických zónách.

A pokud budete kvůli koronaviru zůstávat s dětmi doma a jste klienti UPC TV, můžete se těšit na zdarma poskytovanou rozšířenou nabídku programů, kde najdete zpřístupněné dětské kanály, dokumenty, sportovní programy i prémiové kanály Filmbox. Tato akce platí od dnešního dne až do 11. dubna.

Zdroj Vodafone

Koronavirus online

Diskuze (22) Další článek: Apple iOS 14 změní nedotknutelné – nabídku aplikací, která je s námi od prvního iPhonu

Témata článku: , , , , , , , , , Slovensko, Dostal, Operátor, Filmbox, Dostál, Textovka, Itálie, Ital, Neo +, DOS, APN, Internet, Data, Žďár, Česká republika, Vstřícný krok,