Čeští operátoři: desetikačka na charitu

Diskuze čtenářů k článku

[ZoGi]  |  26. 03. 2002 10:03

Dle výpisu z Oskarovy samoobsluhy mě stála SMS poslaná na 3355 - 2,10 Kč, ale pak je tam ještě položka s číslem 3366 a ta je za 12 Kč. Podle mně Oskar tedy má za poslání taky nějaká peníz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirk@N  |  26. 03. 2002 05:22

Minulý týden (20.3) psali na MOBIL.CZ (http://www.mobil.cz/svet/telekonom20brezen.html), mimo jiné toto:

V síti Eurotel je třeba, aby dárce poslal SMS na číslo 999600 a v síti Paegas na číslo 4616. Volající zaplatí poplatek za zprávu a deset korun. Uživatelé sítě Oskar by měli zvolit číslo 3355 a jejich účet se zvýší o 12 korun za poskytnutou službu a o poukázaných deset korun.

Podle toho se mi zdá, že Oskárek si nenechá dvě, ale 12,- Kč. Zkusil jsem to, dostal zpět poděkování za věnovaných 12,- a 12.4. na výpise uvidím, co mi strhnul. Ať to zkusí, kdo má Oskartu (ten uvidí výsledek hned)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Filip Soukup  |  25. 03. 2002 18:34

poslal jsem tu sms, přišlo mně že bude přispěno 12 Kč. A pak jsem si přečetl protichůdné věty na pomoztedetem.cz

1.





Oskar
nad kure
3355
Cenu za normální odeslanou SMS dle vašeho tarifu + 12 Kč jako příspěvek za potvrzovací zprávu, která je dočasně vyúčtována jako služba loga, obrázky a melodie

 

2. Text potvrzovací zprávy (Oskar):
Dekujeme za Vas prispevek do sbirky "Pomozte detem!", ktery Vam bude vyuctovan v ramci sluzby Loga, melodie a obrazky.Vice informaci na www.pomoztedetem.cz

Potvrzovací zpráva je SMSka, která Vám bude operátorem zaslána poté, co přispějete výše uvedeným způsobem

Každou takto odeslanou SMS zprávou, ať už máte jakéhokoliv operátora,
PŘISPĚJETE VŽDY 10 KORUNAMI


Děkujeme Vám!

 

takže nevím, jestli ty dvě koruny čmajzne Oski???

ale tak jako tak, hlavně, jestli to někomu potřebnému pomůže.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
k_t_f  |  25. 03. 2002 21:35

Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale podle textu z Pomoztedetem.cz jde celých těch 12,- na Pomozte dětem. Ale je opravdu složité se v tom vyznat.

 

k_t_f

:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
k_t_f  |  25. 03. 2002 21:37

Ne, ale jak se na to teď tak dívám, ty 2 přebytečné korunky asi spapá Oskárek .

 

k_t_f

:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pg  |  25. 03. 2002 12:30

Mozna byste meli do clanku doplnit, ze pokud posilate prispevek z Oskara, jde o castku 12 Kc.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vojtěch Ch.  |  25. 03. 2002 14:32

V případě Oskara (podle čísla na které posíláte SMS) přispíváte částkou, která je jinak v jeho účetním systému původně určena pro logo nebo vyzváněcí tóny. Proto je také cena trochu jiná.

Je mi sice již jedno, zda přispěji 10 nebo 12 Kč, podstatné je, zda dokáži nalézt vůli příspěvek učinit. Bohužel, schází mi možnost být dopředu seznámen s tím, že to nebude třeba 100 Kč za SMS ... ale to sem asi nepatří.

Obecně  tomto případě, přispět smysl má a garantuji vám, že veškeré vybrané peníze budou sloužit především nadačním účelům. Všichni mobilní operátoři se společně zřekli případných zisků a za tyto SMS si po pokrytí nákladů neponechají ani Kč navíc, než kolik se Nadaci skutečně podaří vybrat.

 

 

 

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dan  |  25. 03. 2002 12:02

Proč já "chudej clověk" bych  měl někomu přispívat, když stát je tak bohatej? Když máme na nákup stíhaček za 100 mld. Kč tak těch 10 Kč nikoho přeci nevytrhne. Proč pomáhat dětem, když mnohem důležitější je mít stíhačky proti afgáncum, který nemyslej na nic jinýho, než jak vyhodit do vzduchu rádio svobodná evropa, aby tak ukázali světu, že po útoku na WTC v Americe dokážou zničit i třípatrovej barák v Český republice.

Mimochodem, nekdě sem se dočet, že přibližně třetina všech charitativních spolků si získanými příspěvky vydělá pouze na vlastní provoz. Takže platim 10 Kč dětem, nebo těm línejm vším v kanclu ?  Dík, nechci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fanoš  |  25. 03. 2002 12:26

Česká povaha se projevila, aneb jak říká Horníček o českém povědomí: "Co se nesežere, je škoda!"

Pane, styďte se.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  25. 03. 2002 13:23

Dan má velký kus pravdy, vzpomeňte si na plno kauz nadací s neprůhledným financováním. Kupují se auta atd., užívá si management. Nechci samozřejmě házet všechny do jednoho pytle. Já to vidím takhle:

Proč mám přispívat, když už jsem přispěl. Při pohledu na výplatní pásku, kolonku daň z příjmu vidím, že přispívám dost a to každý měsíc. Stát musí tyto prostředky VHODNĚ přerozdělit a mít taková sociální program, aby nadace ani nebyly potřeba. Jenže jsme v Čechách, že. A tak se ve státní televizi dělají dobročinné show, kde se žebrá o peníze na to nejnutnější. Buď to není zas tak nutné nebo to má stát zaplatit dřív než ty zmíněné stihačky a další sporné výdaje, které mohou počkat.

 

Mirek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lahvoň  |  25. 03. 2002 13:46

Nemuzu s vami souhlasit.
Netrofal bych si rici, ze takovato nadace ma nejaky svuj management, ktery jezdi ve skvelych autech. Jednak vetsina lidi tuto vec dela dobrovolne, ve svem volnem case. Pak jsou i taci, ktery se tomu venuji na plny uivazek a tak je jasne, ze z neceho museji byt zivi. A nazyvat se linou vsi, no to ej uz ponekus sproste.

Ted abych byl stravedlivy, tentoro prispevek adresuji jak Mirkovi, tak v nekterych pasazich predevsim milemu Danovi.

Ono prispet na potrebnou vec, detsky domov, postizene, nezaopatrene a nechtene deti, to nekonci tim, ze nekdo da svou pracne vydelanou desetikorunu do nejake kasicky. A bylo by kratkozrake, myslet si ze tim spasil svet. Ty penize museji nekam doputovat, nekdo se o to musi starat. Takze bud muzete jit, vsit svou castku a naprosto adresne za to koupit treba jeden pant na dvere, u detskeho domova, ktery ho zrovna nutne potrebuje koupit, nabo za to koupit 3 stetce, aby si deti v tom kterem miste mohli zdokonalovat svou osobnost.

Nicmene k tomu peneznimu prispevku tim pridate jeste svou energii a cas s tim spojeny. Nebo se tohoto zreknete, zodpvednost prenechate nekomu jinemu. Ale musite pocitat s tim, ze neprispivate v cili celou desetikorunou, ale ze z casti byla uhrazena nejaka rezie, ktera s tim souvisi.

Je fakt, ze nekteri lide sou kur.. a i takovehoto postaveni dokazi zneuzit. Ale rozhodne to nelze pausalizovat na vsechny. Nezbyva nez rict, ze dobrocinnost v cechach neni tak hluboce zakorenena, jako na zapade. Tak to proste je, jsme zatim jeste stale pokriveni 40 lety komunismu. Kdy se mnozi snazili nakrast ze spolecneho pokud mozno co nejvice.

A kdyz uz tu Mirek zminil problematiku dani. Ja osobne bych byl za razantni snizeni dani a placeny za tyto veci primejsi cestou. A uz vubec nemohu souhlasit s neustalym navysovanim danove povinnosti v souvislosti se sociálni politikou a onim prerozdelovani potrebnym. Ve vysledku pak totiz vychazi, ze na jednu vyplacenou korunu musi statni moloch vybrat koruny 3. A to jsou udaje ekonomu. Proto nemohu souhlasit s plosnymi prispevky na deti a podobnymi vecmi. Nejdriv vsem seberem, abychom jim to mohli s velkou slavou vratit. Akorat se toho dve tretiny spotrebuji v probehu procesu prerozdelovani.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dan  |  25. 03. 2002 14:34

Já osobně samozřejmně nemám nic proti financování a zaopatřování dětí v dětských domovech, je to věc nutná a chválihodná. Jediné co mi vadí je způsob toho financování. Podle mně se jedná o klasický veřejný statek a jako takový má být hrazen v veřejných příjmů, tedy z daní a jak už bylo řečeno, když se podívám na daňový přiznání tak platim dost na to, aby se v rozpočtu našlo pár miliónů, které by se potřebným lidem přidaly.

A jako ekonom musim souhlasit s šílenou neefektivností výběru a správy daní a celkovým přerozdělováním, ale na druhou stranu, když už si tu jeden moloh vydržujeme (stát), tak proč si vydržovat ještě další, který práci státu supluje? To pak máme těch žroutů peněz mnohem víc, stačí se podivat na nnožství charit, které se vyrojily jak houbi po dešti. To se na mně nezlobte, ale já je opravdu všechny podezírám z toho, že je zakládaj lidi, co nemaj co dělat, sháněj zaměstnání (nikoli práci),tak si vymyslej novou charitu a čekaj až se jim posypo penízky. Z těch si pak uhraděj platy, náklady, REKLAMU V TELEVIZI a další propagaci a KDYŽ něco zbyde, tak se to někomu pošle, jen tak, aby se neřeklo.

Oč by bylo jednodušší přesvědčit a přimět vládu, aby místo astronomickejch výdajů na zbrojení přidala pár drobnejch (drobný státu převýšej jakoukoli sbírku) těm, pro který by jinak byla zřizena charita? To by pak zůstal jeden moloch a díky zrušení charit by pak relativně stoupla jeho efektivnost v přerozdělování (ostatní spolky by nebyly potřeba a nebylo by je nutné živit).

A ještě k těm "línejm vším" které vás tak podráždili. Nějak si nedokážu představit pracovní náplň člověka, který vede dobročinnou sbírku. Co on tak celý den může dělat a kdo mu asi tak určuje jeho plat? Podle mně jen tak sedí za stolem a v klídku sleduje, jak mu na účetě naskakujou peníze. A když se přítok zpomalí, tak si koupí nějakou televizní reklamu, billboardy, tisk a jede se dál.

Prostě charitám nevěřim  vše co dělaj oni se dá řešit mnohem jednodušeji.To je můj názor, Dan.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Danělišyn  |  27. 03. 2002 14:40

Pane Dane i ostatní debatéři,

ptáte se, proč byste měl přispívat na pomoc dětem. Přispívat nemusíte, k tomu Vás nikdo nenutí, je Vám jen nabídnuta možnost. Já se domnívám, že přispívat je normální, a to nejen v České republice, ale taky třeba ve Velké Británii, kde obdobně jako sbírka "Pomozte dětem!" funguje projekt BBC Children In Need (déle než 20 let). Bez ohledu na to jak funguje státní správa, je to prostě všude ve světě běžné. Pomáhat si je normální.

Dále všechny charity podezíráte, že peníze zneužívají, že je používají převážně na svůj provoz. Dovolte, abych Vaše informace upřesnil. Přestože pracuji v nadaci organizující dobročinnou sbírku, netroufám si hovořit za všechny charity, tolik vědomostí nemám. Mohu Vám ale naprosto přesně říct, jak to funguje v "Pomozte dětem!". Tak za prvé: peníze nežereme, živíme se obvyklou stravou. Za druhé, všechny peníze, které vybereme, do poslední koruny rozdělíme na přimou pomoc dětem. Za třetí, peníze, které potřebujeme na své platy a na to, abychom mohli sbírku organizovat, hledáme a čerpáme z jiných zdrojů (Evropská Unie, soukromé firmy a společnosti apod.).

A pokud máte potíže s fantazií a dělá Vám problém představit si náplň práce člověka, který organizuje dobročinnou sbírku, přijďte se k nám podívat. Můžete s námi strávit pracovní den a uvidíte, jak v klidu sledujeme toky peněz.

Pane Dane, myslím si, že jste velkohubý hulvát.

S pozdravem Marek Danělišyn, Vaše líná veš, jinak grantový pracovník "Pomozte dětem!"

P.S. Nadace vlastní jeden ojetý vůz Škoda Felicia, můj plat mi určuje ředitelka nadace a vše výše uvedené máte na www.pomoztedetem.cz

P.P.S. SMSkou 'nad kure' prispejete vzdy 10 korunami, ať už jste u jakéhokoliv operátora.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dan  |  27. 03. 2002 17:47

To já také vím, že přispívat nemusím, a jelikož jsem již ve formě daní přispěl dost, tak ani přispívat nebudu. Opravdu me rozčiluje názor, kdy nikoho nezajímá, jestli člověk platí 5 tisíc na daních, důležité je aby přispěl desetikorunou do pro mne neprůhledného podniku a teprve až poté se z něj stává lidumil a dobrotivý člověk. Nezlobte se na mne, ale vůbec nemám důvod věřit vašim slovům o čestnosti nakládání s vloženými prostředky, to samé totiž tvrdili zástupci kampeliček a dalších podniků. Ale nebojte, u nás jsou lidé nepoučitelní.

U nás působí několik desítek charitatvních organizací, všechny chtěj peníze, všechny na mně budou naštvaný, že když jim nic nedám, mám tedy přispět všem? Ale kdo pak přispěje mně?

Podle mne to opravdu děláte špatně. Vždyť se stačí podívat na poměry v našem státě. Když jsme schopni posílat vojenskou misi do zahraničí, nakupovat stíhačky za miliardy, tak přeci není možné, abychom neměli několik milionů na pomoc dětem, naší budoucí generaci. A pokud to tak opravdu je, tak je v tomto státě něco špatně a mám dojem, že peníze byste měl brát bohatému státu a ne chudým lidem, nehledě na to, že všechny ty peníze jsou naše. A v situaci kdy všichni křičí, že platí nehorázně vysoké daně z práce, tak vy křičíte "dejte nám ještě víc". Opravdu si myslím, že jste na špatné adrese, obraťte se na stát, ten má naše peníze a utrácí je za drahé nesmysly.

Mimochodem, charity u mně skončily od doby, co jsem se dozvěděl že jedna taková sídlí v centru prahy a zabírá tak prostory, které by při komerčním pronajímání vynášely mnohokrát více, než celá charita.

S pozdravem,

Dan.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lahvoň  |  27. 03. 2002 18:44

Lol, tak tomu rikam dobra perla. Samozrejme vas nikdo nenuti nikam prispiva. Krom statu.

Nicmene tvrdit treba o tehle nadaci, ze je nepruhledna? A porovnavat to se statem? ;o))) No, ja osobne tedy povazuji jakoukoli nadaci za daleko transparentnejsi nez statni rozpocet. Kazda takova nadace se da nejakym auditem rozkryt, nebo se sama se svymi aktivitrami presentuje.
Ale kam zmizela vetsi cast danní a proc porad narusta statni dluh, to zjisti asi jen .... hmm, nikdo mě nenapadá.

Přeji hezký den. A hlavně abyste nikdy nepotřeboval cizí pomoc. Já osobně bych měl minimálně zvláštní pocit, přijímat pomoc s vaším přístupem. Ale hlavně názory.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dan  |  27. 03. 2002 22:34

Absolutně nechápu, proč mi podsouváte vaše teorie. Jsem přesvědčenej, že z mýho posledního příspěvku nevyplývalo žádné srovnání se státním rozpočtem a charitama a to že stát s penězi hospodaří katastrofálně, tak na to sem sám upozorňoval.

Zároveň nechápu, proč vyvracíte mou domněnku o neprůhlednosti jakýchkoli charit, stějně jako nadace pomozte dětem. Vy snad o jejím hospodaření něco víte? Nebo snad mám věřit slovům pracovníka nadace, který je vlastně obchodníkem, který prodává a chválí své zboží? Někdy opravdu lituju mého dobrého charakteru a nemít ho, tak si snad založim vlastní charitu. Sice by v tomhle státě byla už asi padesátá, ale mám dojem, že by se pár ..... našlo. A já proč se tu tak daří investičním fondům, kampeličkám a pyramidovejm hrám, prostě když to má dobrou reklamu, tak se do toho vrazí peníze. Pak si dělejte auditů kolik chcete  

Poslední odstavec vašeho příspěvku mi udělal velkou radost a děkuji, že jste mi dal za pravdu. Opravdu nezáleží na tom, kolik platíte na daních díky kterým se hradí všechny nezbytné náklady dětských domovů. Prostě jde jen o to kolik dáte penět právě na tuto charitu a to jen proto, že měla reklamu v televizi. Mimochodem by mně zajímalo, kolik ty reklamní spoty stály a snad se vám líbily, protože jste na ně přispěl . Ovšem třeba je taky možný, že jim reklamní prostor poskytla televize zadarmo, ovšem pak by bylo výhodnější nadaci zrušit, reklamní čas prodat a peníze dát dětem. Ale má to chybu, bylo by to moc jednoduchý

Prostě mně ještě nikdo nepřesvědčil, že právě tahle nadace je ta správná, korektně fungující a všeobecně prospěšná, jediné co od ostatních slyším, je "věř a plať ! ". Takže promiňte, že myslim .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel  |  03. 04. 2002 19:43

Já bych tady okomentoval jen malou část, a rád bych se přiklonil k tomu, že nadace nemají být zapotřebí. Ať platí stát. Kdybyste si nepustili k veslu Klause, nemuselo to dopadnout takhle.

"Proto nemohu souhlasit s plosnymi prispevky na deti a podobnymi vecmi."
A to já zase jo, ono je to totiž pro děti, ale užijou si to rodiče (třeba tím, že tomu děcku koupí to, co by jinak nemohli

"Nejdriv vsem seberem, abychom jim to mohli s velkou slavou vratit."
Ono jde vlastně o to, že ne všem to seberem, ale vrátíme to opravdu všem. Když má manželka pana podnikatele Plisky z Brna jako dárek auto za milion, a přesto může brát přídavky na děti, protože pan Pliska (s několika obchody nejen v centru Brna) je "neúspěšný" podnikatel, tak proč by "průměrný člověk", který vydělá o pár korun víc než je životní minimum pro jeho rodinu, nemohl brát rodinné přídavky taky?

"Akorat se toho dve tretiny spotrebuji v prubehu procesu prerozdelovani."
Ale to přece není problém těch, kteří peníže žádají. To je problém těch, co jsou v jiných souvyslostech tady nazývány "linou vsi" - jinými slovy těch, kteří přemýšlejí (v tomto případě) proč mi ty peníze nemají dát.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Goob  |  25. 03. 2002 10:16

Mně už chodí asi dva, tři dny Paegas news, že můžu poslat příspěvek, takže to není zase až tak aktuální, na druhou stranu nemůžete po redaktorech mobilmanie, aby takovouhle věc otiskli hned, kdy se to objeví, obzvlášť, když se tím operátoři tak nějak moc nechlubí.

Mimochodem, to kuře s kruhem, kterés se poslední dobou objevuje opravdu všude, dělal můj spolužák z bývalé základky, když byl tenkrát (je to pár let, takže zase tak dlouho to neni ) na umělecko průmyslové škole. Jenom mám pocit, jestli za to všechny peníze neschramstla tenkrát jeho škola...

Goob

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lukin  |  25. 03. 2002 08:03

ja sem vcera přispel z OSKARa!!

http://www.pomoztedetem.cz/2-0-prispejte_sms.php

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek72  |  25. 03. 2002 06:54

Jiz minulý týden (tuším ve čtvrtek) jsem přispěl ze svého Twistu. Měli by jste vydat nějakou opravu a nedělat reklamu pouze Eurotelu, když lze přispět od všech operátorů. Jinak je to jiste dobrý nápad 10Kč jistě nikomu příliš neuškodí a jiným to v globále pomůže.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  25. 03. 2002 08:07

Měli byste, podmiňovací způsob!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Santa  |  01. 04. 2002 15:59

Zasrany detailisto

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  02. 04. 2002 16:29

Když někdo neumí česky a je Čech, není to podle mě detail...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel  |  03. 04. 2002 19:12

Možná to detail není,

nicméně byste stejně jako by jste je správně , jen s tím rozdílem, že první platí nyní , zatímco druhé platilo dříve .
Mimochodem BYSTE je právě proto, aby se nepsaly hrubky, neboť mnozí psali to co slyšeli, nikoliv to, co se psát mělo .
A mimochodem: To, že někdo neovládá dokonale svůj rodný jakyk z něj ještě nedělá idiota. , zvláště pak, byl-li tak skvělý a přispěl na nadaci.
A většinou taky nikdo nepíše Vám, Ti a pod. v dopisech a nikomu to nevadí.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  25. 03. 2002 08:21

V žádném případě neděláme reklamu Eurotelu - viz. příspěvek o několik řádků výše. Žádný z dalších operátorů nás o této akci neinformoval

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mowla  |  25. 03. 2002 08:41

Nevim, delate-li ci nedelate reklamu nekteremu z operatoru. Faktem ovsem zustava, ze reklamy na tuto akci bezi v mediich jiz nekolik dnu a je podivne, ze novinari to nevedi.
Budete-li pretiskovat pouze to, co vam sdeli sami operatori, tak ne "mobilmanii" moc clanku nebude... - nebo vam to staci???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  25. 03. 2002 08:47

Ktera media máte na mysli? JEsli myslíte masově-zabávní médium televizi, tak vás zklamu, protože ji opravdu nesleduji - at již z hlediska časového vytížení, tak z duvodu skladby pořadů, která mi příliš nevyhovuje. Obavam se, že zde došlo k nedorozumění - zprávy pouze nepřetiskujeme, ale pouze z nich vycházíme a používáme jich jako náměty na články. Pokud některou z informací ale skutečně přetiskneme, je to v příslušném článku VŽDY uvedeno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mowla  |  25. 03. 2002 09:47

Uprimne - je mi jedno, zda TV sledujete nebo ne a uz vubec vam v tomto smeru nehodlam nic vytykat ci doporucovat - ale je mi divne, ze pisete-li clanek venovany moznosti prispet na charitu, nezjistite si souvisejici informace (nebot jinak byste nemohl opomenout zminit i oba dalsi operatory a moznost prispet textovkou i pro jejich zakazniky).
Vase tvrzeni, ze zpravy pouze nepretiskujete, ale pouze z nich vychazite a pouzivate jich jako namety ve svetle faktu predesleho odstavce pusobi mirne neverohodne - nebo si to nemyslite???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lahvoň  |  25. 03. 2002 13:29

No, ackoli se v jinych pripadech k takove kritice neuchyluji, tentokrat jste opravdu slapl vedle.

Nemyslim si sice, ze byste delal reklamu jen eurotelu, nebo neco podobneho. Jenom si myslim, ze clanek byl nekvalitni a neodpovidal standardu, ktery by mel byt bezny.

Pokud pripravujete clanek na nejake tema, tak ctenare vubec nezajima, jestli doma mate nebo nemate televizi. A to z jakehokoli duvodu. Pokud pripravuji clanek, tak musi obsahovat pokud mozno co nejvice informaci, redaktor musim sam patrat a ne se spolehat na to, ze mu nekdo  tyto informace podstrci a nadiktuje. To je pak mily redaktor na nic, jelikoz stejnym zpusobem muze k informacim prijit kdokoli. I bez mobilmanie.

Napriklad ja tuto informaci slysel uz nekdy pred tydnem. Bylo to prpdbne z televize, odkud presne nevim. A ac sleduji prevazne jen zpravy, popripade pri snidani Dobre Rano s jednou televizi, stacilo to.

Samozrejme vas nenutim sledovat televizi, aby vam neco neuteklo. Ale jak uz jsem jednou napsal. Pokud mam v umyslu pripravit plnohodnotny clanek, ktery prinese zpravne informace a hlavne co nejobsahlejsi a nezaujate, prinasejici pohled ze vsech stran, nemohu se spolehnout na jedno tiskove prohlaseni.

Navic u takovehoto tematu se da cekat, ze podobnou sluzbu nabidnou i jini operatori. Jelikoz aktivni sms pro hlasovani do cehokoli nabizeji opravdu vsichni 3. Byl by problem zavolat na infolinku? Nebo se zeptat nekoho u vas v redakci? Nemyslim, ze by se nenasel ani jeden alespon trochu informovany kolega.

Takze naprosto nemohu uznat vasi ponekud trapnou vymluvu, televizi nemam a nesleduji, jelikoz se mi nelibi jeji skladba poradu. To je ponekud detinske.

--

Daleko vice bych se zabyval tim, proc si operatori pri takoveto charitativni akci strhavaji svuj poplatek za odeslanou aktivni sms. Ja byt operatorem, pripadal bych si ponekud hloupe. Nekdo prispiva, tak se take prizivim. Ne ze bych v tom videl primo umysl a stejne tak je mi jasne, ze operator ma i s takovouto sms urcite naklady. Ale dobre gesto by bylo, kdyby se operatori vzdali sveho zisku ve prospech stejne nadace. Myslim ze by na tom nevykrvaceli, nakonec to stejne zaplati zakaznici. Takze operator by prispel hezkou castkou, ktera by se rovnala jeho nakladum na zprostredkovani prispevku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vojtěch Ch.  |  25. 03. 2002 14:19

Pokud vím, tak celá tato akce byla zamýšlena, že bude  podporována již od počátku všemi třemi operátory.

A to i přesto, že ji vymyslel někdo, kdo určitě u Eurotelu nepracuje.

Původní nápad vzešel od jiného třetího mobilního operátora, ale cílem bylo především pomoci konkrétním nadačním účelům.  Proto hned od počátku nebylo možné stavět na podpoře pouze jednoho opa GSM. Problém vidím spíše opět v neschopnosti ČTÚ sjednotit číslovací plán pro službu SMS. Platí zde totiž pravidlo. "Když je neschopný a slabý regulátor, reguluje si trh nejsilnější operátor!"

Nebo nastává v ještě horším případě chaos.

A chaos je to správné slovo, pokud jde o čísla SMS-Centra, na která se charitativní SMS odesílají. Jedno číslo má Eurotel, jiné Paegas a jiné Oskar.

Kde je vlastě pravda o optimálním řešení? Jak přistoupit k regulaci krátkých čísel pro SMS? Změní se číslování pro vnitřní krátká čísla pro SMS po přečíslování sítě v září 2002?

Takové otázky by si měl klást odborný server a ne se snížit k oslavě jednoho operátora, který to prostě nevydržel a ve své tiskové zprávě uvedl informaci jako PRVNÍ a jako obyčejně zmínil pouze jednu třetinu pravdy.


 

 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vasek Honetschlager  |  25. 03. 2002 02:15

Hm, pokazde, kdyz v posledni dobe uvidim na Mobilmanii zfusovany clanek, je mi temer jasne, kdo ho psal...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  25. 03. 2002 08:20

Děkuji za příspěvek, můžete být konkrétnější?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vasek Honetschlager  |  25. 03. 2002 08:36

Tak napriklad tenhle clanek, dale clanek "Lze mobily odposlouchavat?" z 20.3., a pak clanek o "slevach" sad u Twistu z nedavna, ktery byl v takovem stavu, ze k nemu ani neslo napsat "doplneno" jako k tomuto a museli jste ho smazat a napsat znova.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  25. 03. 2002 08:44

- Tenhle clanek: clanek vychazel z informaci znamych v dobe jeho vzniku. Nove informace byly doplneny.

- Lze mobily odposlouchavat: Byly v tomhle clanku nejake nepravdivosti? Clanek byl totiz urcen amaterum a laikum, pro ktere byl volen odpovidajici zpusob vykladu teto pomerne slozite latky. Z clanku - a predevsim jeho uvodu - to bylo urcite velmi dobre patrne.

- Slevy v Twistu: K clanku urcite slo napsat doplneno, nicmene jsme zvolili jiny zpusob.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vasek Honetschlager  |  25. 03. 2002 09:57

Jestli jsem Vas spravne pochopil, tak je v poradku, ze pisete jen casti pravd (Lze mobily odposlouchavat) a ze uplne informace o tom charitativnim prispevku bylo jeste vcera velice obtizne, ne-li zcela nemozne sehnat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan  |  25. 03. 2002 10:26

Nepyskuj , nelíbí se Ti?  Tak nečti. Tato zem má spoustu kecalů. A Ty jseš jeden z nich. Pokud se Ti Mobilmania nelibí, tak jsem neloz.  Místo keců udělej web a pokus se o pořádnou konkurenci.  Pak Ti třeba řeknu: máš pravdu jseš lepší.

Ps: po ženě doma neřvi ta za to nemůže.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vasek Honetschlager  |  25. 03. 2002 11:31

Uroven a ton Vaseho prispevku pomijim. Mobilmania se mi libi a citil bych se ochuzen, kdybych ji kvuli tem nekolika clankum necetl. Bohuzel nemuzu vynechat cetbu clanku, ktere se mi nelibi, protoze nejak musim zjistit, ze se mi nelibi. S panem Janeckem jsem se snazil vyjasnit si postoje k nejakym vecem, abych pripadne, pokud s nimi nebudu souhlasit, jeho clanky vubec necetl a nezatezoval tak pripominkami diskusni fora. Nekonstruktivni pristup Vaseho prispevku nechapu.

P.S. Jak byste se tvaril na sevce, kdyby Vam pri reklamaci bot rekl: Vsak nemusite u mne kupovat, udelejte lepsi a pak se muzem bavit o reklamaci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan  |  25. 03. 2002 11:56

Úroveň a tón mého příspěvku je naprosto v souladu s Vašim ironickým "v poslední době když vidím....atd." Tak když Vám je to jasné tak proč jeho články čtete? Protože jste takovej malej Brouk Pytlik.   

PS: a na to jste přišel kde? Vy umíte reklamovat článek, knihu či tvrzení filozofa? Nepletete si Anály a kanály?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vic  |  25. 03. 2002 13:04

Vzdyt je to jedno: Anal i Kanal smrdi skoro stejne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel  |  25. 03. 2002 01:33

SMS ve tvaru   NAD KURE  odeslat na PG 4616, ET 999600, OS 3355. Ceny jsou správně.

Pavel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  25. 03. 2002 08:19

Informace o této akci mám pouze od Eurotelu, nicméně informace o ostatních operátorech do článku doplním.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
J. Khol  |  25. 03. 2002 00:46

Autor článku by se měl chytit za nos, to je teda ostuda. Psát o dobročinné akci takovýmto způsobem, že se nestydíte!
Předně popsanou SMS umožňují všichni operátoři a popsaný způsob pro Eurotel je chybný!!!
Když už dáte odkaz na nějakou stránku, aspoň si ji pořádně přečtěte

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  25. 03. 2002 08:18

Za nos jsem se chytil, ale zřejmě mi to nijak nepomohlo

Tato akce - stejně jako všechny dobročiné akce - je záslužná a jako o takové o ní také píšu. Pokud se nemýlím, tak jsem do článku odkaz na žádnou stránku nedával, jen jsem doslova pro informaci přetiskl textovou zprávu. Ta nám přišla poté, co jsme na tuto naše redakce také přispěla.

Popsaný způsob by neměl být chybný - vyhází totiž z materiálů společnosti Eurotel, kde je takto popsán

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor