Cestujete mimo EU a chcete mraky mobilních dat? Máme pro vás osvědčený tip

Chystáte se do USA? Roamingové ceny našich operátorů vás patrně odradí. Nejde ani tak o volání a SMS, ale hlavně o data, přičemž i datové balíčky stojí přespříliš. Máme pro vás tip, se kterým nebudete muset lovit Wi-Fi po hotelových lobby...

Jistě, můžete se porozhlédnout hned na letišti, ale ani tam nejsou ceny ideální a možná si chcete tuhle kratochvíli ušetřit a mít vyřešeno už před odletem. Při poslední cestě jsem vyzkoušel službu travsim.com, která nabízela 50 GB dat v USA po dobu 7 dní za cca 530 Kč.

Firma sídlí v Německu, takže doručení trvalo asi dva dny. Součástí balíčku je dopis v angličtině a němčině, kde vás firma vybízí k aktivaci SIM přes webový formulář. K tomu směřuje drobná výtka: chtěl jsem, aby byla SIM aktivní od 6. 8. 2019, tedy v den příletu, což se úplně nepodařilo, jelikož SIM se probudila až hodně pozdě večer po emailové urgenci. Příště tedy zvolím den aktivace raději den před příletem. Jinak šlo všechno jako po drátkách, data vesele tekla a mohl jsem využívat i hotspot, což značná část amerických SIM nedovoluje.

Společnost vám obstará nejen data v USA, ale doručí vám až domů SIM do Izraele, Ruska, jihovýchodní Asie, ale i exotické Afriky... Stačí si jen vybrat. Ne všude ale umí tolik dat za stejnou cenu. Firma technicky přeprodává tamní SIM, takže se situace odvíjí od toho, co je v daném státě v nabídce. Cena bude možná o něco vyšší, než kdyby člověk nakupoval přímo na místě, ale je skvělé, že přiletíte už se SIM a na místě se nemusíte o nic starat.

T-Mobile SIM pro USA mohu doporučit: stihl jsem spotřebovat jen 10 GB, ale zaplatil jsem zlomek ceny toho, co bych zaplatil v roamingu.

Diskuze (32) Další článek: Nové brýle Spectacles 3 pořídí 3D fotky a videa a nahrají je přímo na Snapchat

Témata článku: , , , , , , , , Afrika, Aktivace, Tip, SIM, Německo, Hotspot, Pro +, Mrak, Zlomek ceny, MOBI, Izrael, Data, Přílet, Asie