ČEZ: energetický gigant rodinným virtuálem

ČEZ přichází se skvělou nabídkou pro rodiny - vzájemné hovory a SMS zdarma, pokud datujete nebo máte balíček 100 minut za 200 Kč nebo 200 minut za 340 Kč.

Na pole virtuálních operátorů dnes, jakožto majoritní dodavatel energií, vstoupil ČEZ. Důvod je prostý – potenciál oslovit desítky a stovky tisíc domácností prostřednictvím faktur, sloučené úhrady za služby a lákadlo v podobě vzájemného volání a SMS zdarma, při libovolném aktivním balíčku, což je pro mnohé rodiny zásadní.

Pro upřesnění: služby ČEZu může využívat úplně každý i když neodebírá žádné jiné služby a volání v rámci sítě ČEZu je zdarma bez poplatků ke všem měsíčním datovým i hlasovým balíčkům. SMSky do sítě ČEZ získá jako bonus ten zákazník, který odebírá elektřinu nebo plyn (zákazník ČEZ Prodej). Zároveň dostane možnost „darovat“ SMS do vlastní sítě zdarma dalším třem číslům v síti (např. členům rodiny).

Klepněte pro větší obrázek
Na webu ČEZu najdete přehlednou kalkulačku ceny (obr.: cez.cz/cs/mobil)

Energetický virtuál běží v síti O2, ale pozor, volání do sítě O2 je chápáno jako volání do cizí sítě (stejně tak volání z O2 do ČEZu je volání do cizí sítě). Nefunguje zde tak princip BleskMobilu, kdy volání na něj mají zákazníci O2 zpoplatněno jako volání do vlastní sítě.

Klepněte pro větší obrázek
Ceny a balíčky u ČEZu přehledně (obr.: prezentace ČEZ)

ČEZ funguje na principu předplacené karty se základním tarifem „Platím, jak volám“. Ten je bez smlouvy, závazků, minimální útraty, apod. Minuta vyjde na 2,20 Kč s účtováním 60+1. Kdo volá víc, ten si může zvolit jeden z balíčků, který volání zvýhodňuje: „Volám občas“ a „Volám rád.“ Ten první nabídne 100 minut za 200 Kč, ten druhý 200 minut za 340 Kč. A pozor, výhodou je, že v rámci balíčku se hovory účtují po sekundách (1+1) a spolu s ním získáte i volání do vlastní sítě zdarma.

Platím, jak volám  
měsíční poplatek 0 Kč
volání do vlastní sítě (Kč/min.) 2,20 Kč
volání do ostatních sítí (Kč/min.) 2,20 Kč
účtování hovorů 60+1
SMS do všech sítí 1,20 Kč
MMS do všech sítí 5 Kč

Balíčky volných minut Volám občas Volám rád
měsíční cena 200 Kč 340 Kč
volné minuty 100 200
účtování hovorů v rámci balíčku 1+1 1+1

Co se týče balíčků minut, tak je možné mít aktivní právě jeden a pokud je náhodou nespotřebujete, minuty se vám převedou do dalšího měsíce, kde se čerpají jako první.

ČEZ myslí i na majitele smartphonů, které lační po datech a nabízí následující balíčky:

  • Dnes online: 50 MB/24 hodin/20 Kč
  • Často online: 300 MB/měsíc/200 Kč (obnova FUP po jeho vyčerpání: 100 Kč)
  • Žiju online: 1 GB/měsíc/300 Kč (obnova FUP po jeho vyčerpání: 200 Kč)

Majitelé chytrých mobilů, kteří lpí hlavně na datech by dále měli vést v patrnosti, že po překročení FUP potečou data oběma směry jen 16 kb/s. Více napoví následující screenshot z ceníku:

Klepněte pro větší obrázek
Pokud vás příliš nezajímá volání a textovky, věnujte pozornost čtvrtému bodu ceníku (obr.: cez.cz)

Stejně jako ostatní virtuálové preferuje i ČEZ elektronickou správu služeb a proto si za tištěné vyúčtování zasílané poštou účtuje 18 Kč. Další informace, často kladené otázky, aktuální ceník a všeobecné obchodní podmínky najdete na webu ČEZu. Službu můžete objednat už dnes.

Diskuze (86) Další článek: Vodafone má smartphone za tisícovku. Nabídka je omezená

Témata článku: , , , , Rod, Giga, Vzájemné volání, Gigant, Vir, Rodinný