Chcete do kina bez koruny v kapse?

Již od příštího pondělí - tj. od šestnáctého září - můžete svým mobilním telefonem rezervovat a následně ze svého kreditu zaplatit za lístky do kina. Právě toto umožňuje včera představená služba m-Platby.

Až doposud, vždy když jste šli do kina, jste museli si před začátkem představení vystát poměrně dlouhou frontu na vstupenky. I když jste se opevnili ocelovými nervy, neměli jste ještě vyhráno - slečna u pultíku vám totiž také může oznáit, že vámi vytoužený film je již vyprodán nebo že je k dispozici poslední volné místo - úplně v první řadě na samotném okraji promítací místnosti.

Jak jít na jistotu?

Při rezervaci vstupenek na internetových stránkách kina www.palacecinemas.cz, nebo přímo z  mobilu prostřednictvím WAPu na mobilním portálu Juice (sekce Juice Nákupy), si v rezervačním systému můžete vybrat film, který chcete vidět, datum, počet vstupenek a umístění sedadel v sále. V okamžiku, kdy dokončíte výběr vstupenek a kliknete na logo m-Plateb, vygeneruje systém kina rezervační číslo a cenu za objednané vstupenky.

V  případě rezervace prostřednictvím asistenčních služeb Eurotel Asistent 1188 nebo informační linky multiplexu Palace Cinemas, obdržíte rezervační číslo od přímo od Eurotelu, který provede i celý proces rezervace. Po dobu 10 minut je toto rezervační číslo aktivní v  rezervačním systému kina a do té doby je nutné za vstupenku zaplatit.

Pro platbu prostřednictvím mobilního telefonu musíte vytočit číslo *111*# (Juice Easy). V základním menu, které se poté objeví na displeji mobilního telefonu, vyberte položku Juice Nákupy a v menu Juice Nákupy položku m-Platby, potvrdíte souhlas s  podmínkami, zadáte již obdržené rezervační číslo a uvedenou cenu.

V případě, že platba proběhne úspěšně, obdržíte od Eurotelu potvrzující textovku, kterou můžeme také nazvat m-Vstupenkou. Tato virtuální vstupenka obsahuje rezervační číslo a detaily o rezervaci (kino, film, místo, sál, čas, sedadla, datum, cena). Za reálnou vstupenku ji pak můžete vyměnit ve speciální pokladně kina s přednostním „odbavením“ - již nebudete muset stát fronty jako doposud.

Na kolik to přijde?

Rezervace a platba za lístky do kina bude zpoplatněna podle aktuálních ceníků Eurotelu na základě použití dané služby (Internet, WAP, Eurotel Asistent 1188, informační linka kina). Částka za zaplacení vstupenky, která je o desetikorunu vyšší než u nákupu na  pokladně kina, vám bude strhnuta z vašeho aktuálního kreditu ihned po provedení operace. Máte-li ovšem některý z tarifních programů, obdržíte vyúčtování za službu m-Platby ve zvláštní měsíční faktuře.

Služba m-Platby nebude zpřístupněna zákazníkům vlastnícím firemní mobilní telefony a tarifní zákazníkům, kteří uzavřeli smlouvu před méně než třemi měsíci, nebo využívají službu Eurotel Tandem. Měsíční limit pro tarifní zákazníky, který bude pro službu m-Platby možno využít, je 1000 Kč.

Těšíte se tedy do kina? Zdá se, že v oblasti placení služeb prostřednictvím mobilních telefonů se nám (a také kapsám mobilních operátorů) otevírá skutečně slibná budoucnost. Já osobně se těším na placení kupónů na městskou hromadnou dopravu - rychle a bez čekání u pokladen dopravního podn

Diskuze (11) Další článek: Výstava HandyExpo letos již podruhé, FunPC debutuje

Témata článku: , , Informační linka, Přednostní odbavení