Chcete neomezený tarif za rekordních 182 Kč? Musíte pod firmu

Ceníkových 749 Kč je drahota. S trochou štěští usmlouváte pětistovku, ale ceny „korporátu“ jsou úplně někde jine. Je libo „flat“ pod dvě stovky?

Víte, kolik v Česku stojí neomezený tarif? Říkáte 749 Kč bez ohledu na barvu operátorské prodejny? Oficiálně ano, tak praví každý ze tří ceníků síťových operátorů pro obyčejné smrtelníky, ale existují i možnosti, jak platit méně. Operátoři po čase zase zavedli staré dobré „podpultové nabídky“, které můžete získat jako stávající zákazník vyhrožující odchodem, jen vám nesmí být proti srsti kultura smlouvání. Ale ani taková individuální nabídka se zdaleka nevyrovná cenám pro velké firmy.

Korporátní smlouva funguje na našem trhu jako kouzlo, které stáhne cenu „flatového“ tarifu dokonce i pod 200 Kč měsíčně! A navíc, opravdu velkým firmám snesou operátoři modré z nebe, takže žádných 1,5 GB, pro firmy je za tyhle peníze možných i 10 GB...

 

Neomezený tarif pro firmu vyjde na 200 až 400 Kč. Jednotlivec usmlouvá pětistovku

 

Firemní nabídky jsou rozmanité, my jsme se k jedné konkrétní dostali a ukážeme vám, za kolik u nás může volat i obyčejný smrtelník, pokud zná ty správné lidi, nebo pracuje pro tu správnou společnost/organizaci. Často to totiž funguje tak, že výhodný tarif může zařídit i pro zbytek rodiny, nebo několika přátelům. Podobné možnosti mají i zaměstnanci operátorů, kteří mohou na několik čísel nechat nastavit až 50% slevu z běžné ceny.

Tarif 1 2 3
měsíční paušál 1,20 Kč 120 Kč 363 Kč
volné minuty - 100 neomezeně
volné SMS 200 200 neomezeně
data - 400 MB 2 GB
volání do vlastní sítě a na pevnou (Kč/min.) 0,37 Kč 0,37 Kč 0 Kč
SMS do vlastní sítě 0,37 Kč 0,37 Kč 0 Kč
minuta volání do ostatních sítí (Kč/min.) 0,61 Kč 0,61 Kč 0 Kč
SMS do ostatních sítí 0,61 Kč 0,61 Kč 0 Kč
MMS 4,30 Kč 4,30 Kč 4,30 Kč
volání v rámci firmy zdarma

Ke každému z výše uvedených tarifů si můžete přidat datový balíček:

Datový balíček (měsíční)  150 MB 400 MB 3 GB 10 GB
poplatek 43 Kč 61 Kč 182 Kč 303 Kč

Snadno si tak můžete namíchat například tarif s datovým objemem 10 GB, 200 SMS a s nízkými sazbami za volání za cenu jen lehce přesahující tři stovky včetně daně. Ceny jsou samozřejmě různé, dle velikosti či formy korporátního zákazníka se mohou ještě snížit. Na fóru MobilManie se před časem objevil firemní ceník, „flat“ s 10 GB v něm vychází na neuvěřitelných 182 Kč:


Snové korporátní tarify (obr.: fórum mobilmania)

Takovou nabídku prostě nelze odmítnout i když všemožná nastavení, přístup do internetové správy služeb a úhrada vyúčtování bývá zpravidla o něco komplikovanější. Na druhou stranu, když máte vše v jednom, není třeba nic moc řešit.

Vodafonní „flat“ za retenčních 524 Kč

Retence (fórum):

„Šedí“ operátoři (fórum)

Další čtenáři potvrzují, že v rámci retence lze u Vodafonu běžně usmlouvat neomezený tarif s 1,5 GB za 524 Kč. Na tuto cenu se může dostat stávající zákazník, pokud mu končí smlouva za předpokladu, že ji zase prodlouží.

Individuální nabídky zbývajících dvou operátorů se rovněž probírají na diskuzním fóru, budeme rádi pokud se o ně podělíte třeba v diskuzi pod článkem, pokud máte s retencí zkušenosti.

Diskuze (20) Další článek: Uvidíme letos tři nové iPhony, nebo si z nás někdo střílí falešnými maketami?

Témata článku: , , , , , , , Neo +, Výhodný tarif, Tarif, Neo, Kultura, Datový objem, Rekord, F +, Minuta volání, Sazba, Korporátní zákazník, Obyčejný smrtelník