Chytrá bota Glagla zahřeje, změří a pošle do mobilu

Výrobce obuvi Glagla přišel s unikátní řešením „chytré boty“. Tu připojíte k telefonu přes Bluetooth a následně ji ovládáte či přijímáte data ze senzorů.

Výrobce obuvi Glagla přišel s unikátním řešením „chytré boty“. Tu můžete připojit k telefonu prostřednictvím bluetooth a následně ovládat její funkce či přijímat data ze senzorů.

Stěžejní funkcí boty je schopnost vyhřívání. Na telefonu si můžete navolit intenzitu topení, a to třeba pro každou nohu odlišně. Uvnitř schovaný akumulátor se dobíjí přes schovaný micro USB konektor a je podle všeho docela velký. Vyhřívat totiž prý dokáže šest až devět hodit, podle nastavené intenzity, a nabíjí se tři hodiny. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zahřívací chytrá bota a vložka 

Přestože se jedná o vyšší obuv a navíc je v každé botě akumulátor, nejsou boty překvapivě nijak moc těžké. Design je diskutabilní a záleží na stylu oblékání, který preferujete. Ale pokud by se vám celá bota nelíbila je možnost si pořídit pouze vložku Glagla Digitsole, kterou upotřebíte v jakékoli jiné botě. Ta pochopitelně nemá tak velký výkon a prostor v obuvy trochu stísní, s čímž je nutné počítat. Jen je škoda, že vložka v Evropě vyjde na 150 eur, za to už koupíte pěkně teplé sněhule.

Klepněte pro větší obrázek

Ale zpět k botě. Ta má integrovaný krokoměr a výškoměr. Na telefonu tak můžete sledovat, kolik jste ušli a nastoupali. Kromě této turistické novinky s vyhříváním však Glagla již nabízí i sportovní boty čistě jen se senzory a bluetooth konektivitou. Nabídka je přitom docela pestrá.

Diskuze (7) Další článek: Alcatel Watch: zkusili jsme nejhezčí hodinky na CESu

Témata článku: , , , Obuv, Mobil, Unikátní řešení, MOBI, Velký výkon, Vložka, Chytrá