Chytré hodinky Huawei a Honor se přiblíží sporttesterům, dostanou Stravu a další služby

Chytré hodinky Huawei s vlastním operačním systémem poskočily do druhé generace (model GT2) a Honor minulý týden následoval s typem MagicWatch 2, což je stejný hardware s mírně pozměněným designem. Nová generace přidala další chytré funkce a pokročila i po sportovní stránce – dostanete nové veličiny a už nejde pouze o jejich prostý záznam, vývojáři přidali základní analýzu, dlouhodobé sledování kondice, doporučení délky odpočinku a pokročilejší tréninkové funkce.

Huawei a Honor tak stále hlouběji pronikají do teritoria hodinek primárně zaměřených na sport, ale jeden zásadní aspekt jim přece jen chybí – možnost synchronizace se sportovními službami typu Strava, Endomondo atd. Pod položkou sdílení dat v aplikaci najdete pouze propojení s Google Fit a MyFitnessPal. Na Honor Media Tour v Pekingu jsme dostali příležitost zeptat se přímo u zdroje, zda se i v tomto směru pracuje na změně.

„Jednáme hned s několika partnery. Bohužel vám zatím nemůžu říct nic konkrétního, ale v příštím roce od nás v tomto směru očekávejte velké věci,“ odpověděl na dotaz MobilManie Jone Hu Weihua, manažer pro vývoj chytrých nositelností a zdravotnických produktů firmy. Poté už mimo oficiální Q&A prozradil, že právě populární Strava je v jednání a snad se vše povede dostat do platformy Huawei Health ještě v první polovině roku.

Diskuze (37) Další článek: RECENZE: Motorola One Zoom – 3× blíže, ale i se širokým rozhledem

Témata článku: Honor, , , , , , , Peking, Jon, Huawei Health, Chytré, DOS,