Číslo na všechna čísla vs. T-Mobile Asistent

Nemáte po ruce encyklopedii? Nevadí, pomůžou naši operátoři. Ten růžový přeloží čínský text, modří zase najdou hřbitov pro kočky.

Telefonické informační služby u nás fungují v různých formách odnepaměti. Operátor O2 se nedávno rozhodl, že nám je v reklamní kampani pořádně připomene. Součástí této kampaně jsou televizní klipy se dvěma chlapíky jménem 11 a 88. Dohromady je to telefonní číslo 1188, které operátor nazývá „číslem na všechna čísla“. Právě na něj totiž stačí zavolat a dostane se vám odpověď na téměř jakoukoli otázku.

Mezi nejžádanější typy služeb patří vyhledávání a přepojení na jiná telefonní čísla, informace o jízdních řádech a o úředních hodinách různých institucí nebo třeba přepojení na taxislužbu. Užitečné jsou také informace o počasí a navigace po telefonu k nejbližšímu kinu, divadlu, hotelu apod. To vše nabízí ve své staronové službě O2, ale nezapomínejme na T-Mobile, který s tímto formátem přišel dříve a možnosti služby dotáhl dál.

T-Mobile nabízí víc

Kampaň O2 byla rozjeta, jako by se jednalo o úplnou novinku, ovšem v podstatě šlo spíše o přejmenování starého O2 Asistent 1188. T-Mobile se nedal zahanbit a připomněl, že informační službu zprovoznil jako první už v roce 1999 a konkurenční počínání považuje za napodobeninu. Nabídka T-Mobile Asistent 1183 je navíc podstatně bohatší.

Mezi nadstandardní služby, které nabízí T-Mobile Asistent patří především možnost zprostředkování konferenčního hovoru, který může mít až třicet účastníků. Tuto službu lze navíc kombinovat s tlumočením. Operátor poskytne své překladatele, kteří se dorozumí ve čtyřiceti jazycích. Dále si můžete od T-Mobilu nechat přeložit libovolně dlouhý text, který vám v požadovaném jazyce bude poslán přes SMS. Za vše samozřejmě musíte zaplatit.

Oba operátoři poskytují informace všem uživatelům bez ohledu na to, z jakého čísla volají. Nemusí tedy truchlit ani zákazníci Vodafonu, který podobný typ informační služby neprovozuje. Ceny pro jednotlivé operátory se ale liší. Při volání na obě čísla 118x, zaplatí samozřejmě nejméně zákazníci té které sítě. U služby T-Mobile se SIMkartou s tarifem jejího provozovatele zaplatíte zhruba o korunu více, než u služby O2 v též situaci. Považujme to za malou daň za bohatost nabídky růžového operátora.

Ceník 1188: Číslo na všechna čísla

 O2 tarifO2 GoT-Mobile tarifT-Mobile TwistVodafone
Spojení s operátorem10,71 Kč11,70 Kč11,66 Kč11,80 Kč0,00 Kč
Hovor s operátorem10,71 Kč9,70 Kč21,42 Kč21,50 Kč23,80 Kč

Ceník T-Mobile Asistent 1183 

 T-Mobile tarifT-mobile TwistO2 tarifO2 GoVodafone
Spojení s operátorem11,66 Kč11,80 Kč10,71 Kč11,70 Kč0,00 Kč
Hovor s operátorem11,66 Kč16,80 Kč21,42 Kč19,40 Kč23,80 Kč

 

Těmito tabulkami však platby nekončí. Například za využití tlumočnického servisu u T-Mobile si musíte notně připlatit. Pokud si necháte překládaný text rovnou diktovat, platíte kromě minutové taxy dodatečných 58 korun, u japonštiny nebo čínštiny je to ještě více. Stejnou sumu platíte, účastní-li se tlumočník konferenčního hovoru. U T-Mobile platíte na rozdíl od O2 více i za meteorologický servis. Jeho kvalita ale příplatek vyváží, T-Mobile přímo spolupracuje s Českým hydrometeorologickým ústavem.

Raději na internet?

Ceny za informační služby jsou poměrně vysoké a je otázkou, zda pro vyhledání základních informací nepostačí obyčejný internet. Se zdarma dostupným prohlížečem Opera Mini to zvládne i průměrný javový mobilní telefon. Na vás samotných pak je zvážit cenu, rychlost a pohodlí obou možností. Výhodou informačních služeb operátorů ale je, že jen položíte dotaz, mnohdy zdlouhavé vyhledávání za vás provede někdo jiný a zpravidla se kýžené odpovědi dočkáte rychleji. Navíc si operátoři poradí i s neobvyklými otázkami a možná vás překvapí, s čím vším je můžete obtěžovat:

O2 vytvořil seznam nejpozoruhodnějších otázek: Jak se řekne rómsky „Miluji Tě“? Jak uklidnit rozzuřeného pitbulla? Která společnost vyrábí pružinky do propisovaček? Kdy se stává z jehněte ovce? Jak se anglicky řekne Pražma královská? Kde najdu nejbližší hřbitov pro kočky? Kolik váží trabant? Jak vysoký je Usáma Bin Ládin? Kolik váží dospělý čáp? Jak se jmenují trpaslíci z pohádky Sněhurka a sedm trpaslíků? Kdy se narodil Fidel Castro?

Na zajímavé problémy narazil i T-Mobile: ...já jsem s tyčí na autě nechtěně zacouval do výlohy. Máte tam nějaký rychlý sklenáře? ...jakpak dneska hrálo Kladno? Nevěděla byste to? ...zmoknul mi pes a my jedeme právě na výstavu, potřebuju psího kadeřníka! ...dcera si píše úkol a má tady otázku: Čím se živí motýl?

Diskuze (11) Další článek: Motorola má nový Startac s GPS

Témata článku: , , , Asistent, Asisten, T Mobil, Trabant, MOBI, T - Mobil, Podobný typ, Číslo, Kadeřník, Mobil, Tlumočník