ClickPager: snadné přeposílání e-mailů na mobil Paegasu

Oživeno Nová služba portálu Paegas Click nabízí možnost jednoduše přeposílat e-maily na mobilní telefon. Nemusíte nastavovat žádné složité filtry: jde opravdu o kliknutí na několik odkazů a stisknutí tlačítka.

Dovolím si začít kacířskou myšlenkou, že službu Paegas Click využívá většina uživatelů zejména pro přeposílání e-mailů na displej mobilu. Pro tento účel je ale Click trochu těžkopádný a využívat jeho možností jen pro tuto jednoduchou operaci bylo jako chodit s kanónem na vrabce. Protože navíc v poslední době přeposílání e-mailů trochu zlobilo a výjimkou nebyla ani několikahodinová zpoždění, vítám novou službu ClickPager a věřím, že nejsem sám.

Oživeno: Jak jste se mohli sami přesvědčit a jak je z diskuse u tohoto článku dostatečně patrné, Paegas ClickPager a s ním také webová SMS brána nebyl dopoledne příliš funkční. V současnosti je už vše opraveno a zprávy by měly chodit bez většího zpoždění.

V jednoduchosti je krása

ClickPager slouží k jediné věci: k rychlému přeposlání e-mailů, jenž jsou jakýmkoli způsobem poslány na vaši e-mailovou adresu jméno@click.cz, na váš mobilní telefon. Zpráva může přijít jako běžná textovka, nebo se může pouze zobrazit na displeji (tzv. Flash SMS). E-mailová zpráva se však nerozdělí do několika textovek, přijde z ní jen prvních 160 znaků.

Pro využívání této služby musíte být zákazníky Paegasu a musíte být také zaregistrováni v Clicku (pokud nejste, učiníte tak na této stránce). K dosavadním službám ClickBox (placená) a ClickBox Easy (zdarma), což jsou prakticky obyčejné e-mailové schránky, přibyl právě ClickPager (zdarma). Musíte si vybrat jen jednu službu, kterou budete využívat, takže chcete-li, aby vám Click sloužil také jako schránka, musíte zůstat u jednoho z ClickBoxů a služba ClickPager pro vás nebude zajímavá.

V opačném případě se přihlaste do Clicku, klikněte na odkaz Nastavení v pravém horním rohu stránky a v Nastavení služeb vyberte ClickPager.

Odkaz na Nastavení

Můžete si zvolit, jestli se zprávy budou přeposílat jako běžná SMS, která se uloží na SIM, nebo jestli přijdou pouze na displej.

Na displej, nebo jako SMS?

Další nastavení je možné v sekci ClickProfil, kterou najdete na horním žlutém pruhu. V Nastavení SMS služeb (levý pruh) je položka ClickPager. Do okna můžete vypsat výrazy a když je e-mail bude obsahovat, nebude na mobil zaslán. Raději bych sice přivítal druhý způsob, kdy bych si vybral slova, na základě kterých by se e-maily přeposílaly, ale budiž. Ostatně všechny e-maily, které na moji mobilní e-mailovou adresu chodí, jsou už pečlivě vyfiltrované a všechny jsou určeny k přeposlání.

Nastavení podmínek

Fakt okamžitě

Paegas udělal velmi dobrou službu. Při několika testech zprávy dorazily do deseti sekund po odeslání (na číslo s tarifním programem), případně do třiceti sekund (na předplacenku). To je opravdu velký rozdíl oproti dosavadnímu stavu, kdy zprávy chodily třeba po hodině.

Ke Clicku mám však jednu velkou výtku. Má-li zpřístupnit elektronickou poštu běžným uživatelům, měla by existovat možnost, jak se do něj přihlásit bez Internetu: například prostřednictvím WAPu nebo operátora na infolince. To v současnosti není možné, do Clicku se lze zaregistrovat pouze na jeho webových stránkách.

Diskuze (50) Další článek: Sagem MW 3052 – mobil se vším všudy

Témata článku: , , , Paegas, MOBI, Běžná textovka, Click, Pře, Mail, Levý pruh, Mobil