Clingo: nanodržáky nejen do auta

Žádné upínací mechanismy, telefon prostě položíte na zelenou plochu a on drží. Jak funguje příslušenství Clingo s integrovanou nanopodložkou?

Clingo, to je název série zajímavých produktů, které vyrábí společnost Allsop. A nejspíš budete znát nanopodložku, které už jsme se věnovali ve videu. S tou vše hodně souvisí, Clingo to ale pojalo trochu jinak. A povedeně.

Tři Clinga nám dorazila do redakce, a tak jsme je pro vás natočili na video. Na něj se podívejte nejdřív, pochopíte, o co jde, Clingo ale nabízí i další produkty, které si představíme níže.

Asi nejzajímavější budou držáky do auta. Ty Clingo nabízí ve dvou provedeních, s přísavkou na sklo a do výdechu klimatizace. Tady je využití nanopodložky jasné: přijdete do auta a nemusíte nic uchytávat ani zacvakávat, prostě telefon jen nalepíte, a až budete odcházet, zase ho jen sloupnete.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Další jsou tu stolní držáky, jeden v opravdu masivním provedení a druhý by se dal označit za hudební. Telefon totiž posadíte doprostřed paraboly a tak se zvuk odráží jen jedním směrem. Zajímavý nápad, i když vzhledem ke kvalitě miniaturních reproduktorů v telefonech to pořád nebude žádná sláva. A samozřejmě je zde opět přítomna zelená nanopodložka.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

A pak už je tu právě to příslušenství, které jste viděli na videu: přenosný stojánek, herní volant, držák na monitor a poutko na krk, které je v prodeji i v upravené verzi pro iPod nano, takže můžete i fotit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jedno se Clingu musí nechat: podařilo se vtipně zakomponovat samu o sobě možná ne až tak užitečnou nanopodložku do zajímavého a užitečného příslušenství. Aktuálně u nás produkty od Clinga sehnat jdou, i když ne na mnoha místech. A ani cena není úplně špatná, třeba za volant dáte něco přes dvě stovky.

Za zapůjčení děkujeme společnosti AT Computers, a.s., která k nám produkty Clingo dováží.

Diskuze (34) Další článek: Pošli SMS a leť s českou reprezentací na zápas do Španělska

Témata článku: , Nano, Miniaturní reproduktor, Zajímavý produkt, Auto, AT Computers