Co dělat, až váš iPhone doslouží? Rozložte ho na součástky, zarámujte a pověste na zeď. Prý je to teď „in“

  • Staré iPhony nemusí končit v šuplíku
  • Pokud nenaběhnou nebo nejdou odemknout, nemusíte je odkládat
  • Po konci svého „života“ mohou sloužit jako umělecké dílo

Nemáte v šuplíku náhodou starý iPhone? Pokud už pro něj nemáte využití, můžete jej přetvořit v umělecké dílo. Pokud vnější kryty telefonu ještě vypadají slušně, můžete se pustit do rozborky iPhonu a jeho jednotlivé komponenty stylově vystavit na odiv veřejnosti. Pomoci si k tomu můžete i předpřipravenými šablonami, které jinak nudnou sbírku komponent dokáží patřičně zatraktivnit. A výsledný „iPhone obraz“ si můžete rovnou zarámovat.

Pokud hledáte podklad, na který jednotlivé součástky z iPhonu vyskládat, musíte hledat dokument s označením „Teardown Template“. Na internetu jsme narazili na bezplatné šablony pro iPhone 5, iPhone 6S a iPhone 7, samozřejmě ale můžete sehnat šablony i pro starší či novější iPhony, a to freeware či placené varianty. A když na to přijde, svou vlastní počeštěnou šablonu si můžete vytvořit i sami.

Klepněte pro větší obrázek
Takto nějak vypadá obraz, jehož součástí je rozložený iPhone 5

Pak už se stačí jen pustit do rozborky patřičné generace iPhonu, a to podle návodů, které můžete sehnat v textové i video podobě na internetu. S jednotlivými kroky pomohou např. tzv. Teardown postupy na webu iFixit. Vše ale děláte na své vlastní riziko, což platí zvláště u baterie. Tu rozhodně nikam na zeď nevěšte, ale odevzdejte ji do sběrných nádob k tomu určených. Design baterie si můžete vytisknout a nalepit na vrstvu složeného papíru, takže jejich podoba zůstane realistická.


Nejoblíbenější iPhony

Apple iPhone 15 Pro 128GB Apple iPhone 15 Pro 128GB
nabízí 93 obchodů za ceny od 25 390 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 13 128GB Apple iPhone 13 128GB
nabízí 84 obchodů za ceny od 14 122 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 128GB Apple iPhone 15 128GB
nabízí 88 obchodů za ceny od 19 410 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Apple iPhone 15 Pro Max 256GB
nabízí 79 obchodů za ceny od 31 400 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené iPhony


Ve finále si tak roky nepoužívaný iPhone, který už nikdo nechce koupit (nebo k němu máte citovou vazbu), můžete pověsit na zeď. A nebo starý iPhony rovnou prodat jako obraz. Jak to ve finále vypadá, se můžete podívat v naší galerii.

Komentovaná rozborka Apple iPhone SE (2020) od iFixit:

Diskuze (21) Další článek: Tohle se už jen tak nevidí. Odolný smartphone poslouží i jako vysílačka, v krabičce najdete šroubovací anténu

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Zeď, Umělecké dílo, Šablona, Obraz, Kryt telefonu, Šuplík, Součástka,