Compact Flash s kapacitou 1 GB

Firma IBM uvede v pondělí 19. června miniaturní disk Microdrive s kapacitou 1 GB.
Firma IBM uvede v pondělí 19. června miniaturní disk Microdrive s kapacitou 1 GB. Dosavadní hranice byla 340 MB. Disk bude představen ve spolupráci s firmami Rollei, Psion a Sanyo, které disky Microdrive používají ve svých výrobcích.

Pro připomenutí – Microdrive disk velikosti 1“ používá CF+ Type II rozhraní (ATA a PCMCIA kompatibilní) s rozměry 5 x 42,8 x 36,4 mm. Disk s kapacitou 340 MB měl hmotnost pouhých 16 gramů. Disky implementovaly IBM technologie jako například giant magnetoresistive (GMR) head technology, Enhanced Adaptive Battery Life Extender 3.0, and TrueTrack servo pro maximální kapacitu, výkon a spolehlivost. Disky podporovaly napájení jak 3,3V, tak 5V s autodetekcí napětí. IBM Microdrive je certifikován pro použití v digitálních fotoaparátech (Canon, Casio a další), handheldech (Casio, Compaq, HP, IBM, Psion a další), v bezpočtu notebooků, přehrávačích MP3 a dalších mobilních aplikacích. Technické detaily nového 1 GB disku uvede IBM právě 19.6.2000.

Živě komentuje: Jednogigový disk o hmotnosti kolem 16 gramů – to zní přímo neskutečně. Pro mobilní zařízení je však tato kapacita nutností. Digitální fotoaparáty jsou v současné době na úrovni 3,34 milionu bodů na snímek a samozřejmě půjdou výš. Nafotit si v nejvyšším rozlišení čtrnáctidenní dovolenou lze jedině na disk obdobné kapacity. Obdobné nároky v dnešní době potřebují i handheldy, respektive dokumenty, které by každý chtěl mít s sebou (tabulky, texty, PDF dokumenty, obrázky……..). Začínám pomalu získávat dojem, že i 1 GB je málo….

Váš názor Další článek: Organizujte si projekty s NodeMap

Témata článku: , , Adaptive Battery, F +