Coolpad Legacy má být „smartphone pro čilý rodinný život“. Co to znamená?

Čínskou značku Coolpad v Česku dobře známe. V letech 2015 až 2017 působila i na našem trhu a snažila se prorazit s levnými androidovými smartphony. Nekompatibilita s některými LTE pásmy, nedoladěný software a další problémy ale způsobily, že se smartphony této čínské značky neuchytily a postupně z trhu zmizely.

Novou strategií Coolpadu je orientace na výrobu produktů pro rodinu – zabodovat s tímto sortimentem chce např. ve Spojených státech. Odtud zřejmě i marketingem silně prodchnutý podtitul nového modelu Coolpad Legacy – „smartphone pro čilý rodinný život“. V praxi jde o velmi levný smartphone nižší střední třídy, který Coolpad nabídne zejména americkým operátorům.

Telefon má vcelku atraktivní design se stříbrnými gradientovými zády. Širokoúhlý 6,4palcový Full HD+ IPS displej nemá žádný výřez a boční okraje jsou minimalizovány. Telefonu nechybí čtečka otisků umístěná v tradičním místě na zádech. Výkon dodává procesor Snapdragon 450, pracuje se s pamětí 3 + 32 GB.

Hlavní fotoaparát je duální s rozlišením 16 + 5 Mpx. Nadprůměrným parametrem je ještě baterie s kapacitou 4 000 mAh. Telefon běží na Androidu 9.0 Pie a podporuje pouze americká LTE pásma, takže jeho použití v jiných regionech je omezené. Prodávat se bude za zhruba 130 dolarů (cca 3 000 Kč bez daně).

Diskuze (1) Další článek: Huawei měl kvůli obchodní válce omezit produkci. Firma to odmítá, výroba prý pokračuje normálně

Témata článku: Coolpad, , , , , , , Full, Telefon, Hlavní fotoaparát, SMA, Rodinný život, Pro +, Orientace, Česká republika, Rodinný, Čínská značka, Pásmo, Legacy, Rod,