Crashtest pokračuje: mezihra (video)

Dnes neuvidíte odolný Sonim XP1, ani další naše pokusy o jeho demolici. Podíváme se, jak si se zdí potykají dva obyčejné mobily.

Dobře, dobře, uznávám, že první díl našeho „skoro-crash-testu“ byl trochu slabý odvar. Ve druhé části jsme přitvrdili, mobil padal na zem z nějakých deseti metrů, pak jsme ho poslali tvrdě proti zdi, ale i to bylo diskutérům pod článkem málo. Vlastnosti odolného Sonimu tedy dnes nebudeme prezentovat na Sonimu samotném, ale uděláme si takovou mezihru – na procházku s kamerou jsme tentokrát vzali strou Nokii 3310 a Alcatel 301.

Musím říct, že Alcatel si vedl statečně. Jeho tělo ze sešroubovaných masivních plastových odlitků vydrželo hodně (až na nalomenou anténu), energii nárazu odpružily volně přicvaknuté kryty klávesnice a baterie. Vzpomínám na testy odolnosti pořádané několik let nazpět časopisem Mobility. Alcately si vedly téměř stejně dobře, jako tehdy prodávané Siemensy či Nokie. Zato Nokii 3310 byste dohromady dávali jen velmi těžko, i kdybyste sesbírali do dálky rozeseté částečky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
A tohle je výsledek. Zatímco u Alcatelu je to více-méně kosmetika, kousky Nokie jsme nacházeli ještě cestou z místa natáčení

VIDEO: 324 'Crashtest mobilu: mezihra' 

Diskuze (65) Další článek: Přednášky o mobilech na Invexu

Témata článku: Nokia, Sonim XP1, Crashtest, Kosmetika, Mez, CRA, Crash