ČT vydá dalších sedm aplikací pro tablety a mobily různých platforem

Téměř rok od představení první aplikace pro mobilní platformy slaví Česká televize milník 250 tisíc stažení svých aplikací. Podstatnou část stáhnutí mají na svědomí uživatelé systému iOS – 149 tisíc, druhou příčku obsadil Android s 89 tisíci. Ostatní platformy mají počty stáhnutí v řádech jednotek tisíců.

Milan Fridrich, ředitel Nových médií ČT, očekává další růst počtu stažení do konce roku, stahování má podpořit i zvýšený prodej tabletů a chytrých mobilů v období Vánoc: „Půl milionu stažených aplikací je do roka pro ČT reálné číslo. Nyní se věnujeme jejich rozvoji, vylepšování, aby tato služba byla co nejefektivnější a obraz co nejstabilnější.“

Klepněte pro větší obrázek 
ČT24 na obrazovce tabletu s Androidem. Jak to funguje v praxi? Dozvíte se zde.

Nová média České televize připravují 3 různé aplikace – ČT24 Zpravodajství, ČT4 Sport a iVysílání – pro všechny hlavní platformy: Apple iOS, Android, Samsung Bada i Symbian 3rd. V tuto chvíli je k dispozici 12 verzí těchto aplikací (rozcestník naleznete zde), přičemž nejvíce podporovanou platformou je iOS – jejich uživatelé mají možnost využívat 6 aplikací (po 3 pro iPad a iPhone). Ostatní platformy mají každá k dispozici po 2 aplikacích, protože pro ně neexistuje aplikace pro iVysílání.

Do konce roku chtějí Nová média ČT vydat dalších 7 aplikací. Připravují verze svých aplikací pro Windows Phone 7 a uvažují i o BlackBerry.

Aplikace pro tablety vyvíjíme také v našem vydavatelství. Do svého iPadu si tak můžete stáhnout třeba nedávno vylepšenou aplikaci E15.cz s průběžně aktualizovaným přísunem čerstvých zpráv.

Diskuze (37) Další článek: [IFA] Philips: Dokovací stanice/reproduktor pro Android zařízení

Témata článku: Blackberry, , , , , , Apple iPhone 4GB, Pro +, Reálné číslo, Sed, Mobil, Tab, Česká televize, Plát, Tab a, PLA, MOBI,