Čtyři nové Sony Ericssony: vyspělé hračky pro mladé (první pohled)

Sony Ericsson včera představil nové mobilní telefony střední třídy. Bohatě vybavený mobil s otočnou konstrukcí, véčko střední třídy se zajímavým designem a levný mobil se základní výbavou. Sony Ericsson se ale stále nenaučil EDGE.
Kapitoly článku
Jak jsme vás už v sobotu informovali, Sony Ericsson dnes představil nové mobilní telefony. A že se naše předpoklady od skutečnosti příliš nelišily, se přesvědčíte v následujícím pohledu.

Sony Ericsson S600i

První z celkově čtyř nových modelů je Sony Ericsson S600i dříve označovaný jako Ellen. Jde o telefon s otočnou konstrukcí, rozměry 93 × 47 × 23 mm a hmotností 120 g. Zvládá všechna základní pásma evropských sítí GSM 900/1 800/1 900 MHz. Mobil je určen především pro mladší generaci.

Novodobá N-Gage

Sony Ericsson S600i je prezentován jako herní zařízení, čemuž napovídá nejen rozložení tlačítek na klávesnici, ale i možnost otočit obraz displeje o devadesát stupňů. Horizontální ovládání herních aplikací je možné díky dvěma speciálním tlačítkům, která jsou umístěna nad displejem. Takže dnes už nezáleží pouze na výběru hry, ale také na tom, v jaké poloze ji budete hrát. Naplno lze herní možnosti vyzkoušet hned po zakoupení. Předinstalovány jsou totiž 3D hry, které naplno prezentují, co všechno telefon dokáže.

 

Ke každé moderní herní aplikaci patří i zvuková kulisa. Abyste si ji mohli naplno vychutnat, jsou na výběr dvě možnosti. Buď využijete sluchátek, která jsou společně s telefonem dodávána v balení, nebo vyzkoušíte dva reproduktory a nové funkce MegaBass a Stereo Widening zabudované přímo v telefonu. Telefon je vybaven i rádiem s možností příjmu informací RDS.

 

O kopírování hudby mezi počítačem a mobilním telefonem se postará rychlé rozhraní USB a software dodávaný spolu s telefonem. Pro oblíbené skladby vám však musí postačit čtyřiašedesát megabajtů vnitřní paměti, telefon neumí pracovat s paměťovými kartami. 

Barevný svět

Nesmíme ale zapomenout na na základní parametry. Sony Ericsson S600i je vybaven barevným TFT displejem o úhlopříčce 1,8 palce, rozlišení 176 × 220 bodů a možností zobrazení až 262 tisíc barev. Fotografie lze pořizovat vestavěným fotoaparátem s rozlišením 1,3 Mpx, čtyřnásobným digitálním zoomem a přisvětlovací diodou. Ani videozáznamy nebudou dělat S600i problémy. Za zmínku jistě stojí i podpora vektorového formátu SVG Tiny. Animované spořiče obrazovky a další grafické prvky tak získají naprosto nový rozměr. Obecně je vektorová grafika v mobilních telefonech novinkou.

 

Všechna videa a fotografie lze díky datovým funkcím šířit dále do světa. Kromě infračerveného rozhraní je přítomný i bezdrátový Bluetooth, již zmiňované USB rozhraní a rychlé GPRS třídy deset. Je jen škoda, že chybí vysokorychlostní datové přenosy EDGE, které budou k dispozici jen ve verzi S600c určené pro čínský trh. K prohlížení internetových stránek využijete zcela nový webový prohlížeč Access Netfront.

Oficiální uvedení Sony Ericssonu S600i na trh je plánováno na třetí čtvrtletí letošního roku. Předpokládaná cena je 325 eur, tedy něco kolem jedenácti tisíc korun včetně daně.

Tip: Všechny nové telefony už najdete v katalogu mobilů


Ve zkratce:

rozměry: 93 × 47 × 23 mm
hmotnost: 120 g

sítě: GSM 900/1 800/1 900 MHz

datová komunikace: GPRS třídy 10, USB, Bluetooth, IrDA

displej: TFT, 176 × 220 bodů, 262 tisíc barev

fotoaparát: rozlišení 1,3 Mpx, 4× digitální zoom, přisvětlovací dioda

paměť: vnitřní 64 MB

zvláštní funkce: internetový prohlížeč Access Netfront, MP3/AAC přehrávač, FM rádio s RDS, dva integrované stereoreproduktory s funkcemi MegaBass a StereoWidening, 40hlasé polyfonní melodie, PC software Adobe pro zpracovávání obrázků


V další kapitole se dozvíte více podrobností o véčkovém Sony Ericssonu Z520i

Témata článku: Sony, , , , , Nokia N-Gage, Sony Ericsson J210i, Sony Ericsson S600i, Sony Ericsson Z520i, Eri, Pohled, Son, Hračky, Hra, První pohled, Zelená varianta, Pro +, Nov, Infračervené rozhraní, Interní dokument