Čtyřnásobný fotoaparát ve střední třídě. Známe podobu budoucího Huawei Mate 30 Lite

Huawei měl v uplynulých týdnech napilno hlavně v domovské Číně. Pořádal zde vývojářskou konferenci HDC, kde představil vlastní systém Harmony OS, a ještě o pár týdnů předtím stihl uvést několik nových modelů zařízení. Jedná se o rodinu smartphonů Nova 5, která je primárně určena pro domácí trh, ale některé modely – jak už jsme v minulosti nejednou zažili – se mohou dostat i do světa.

Nejpravděpodobněji se tento scénář jeví u modelu vyšší střední třídy Huawei Nova 5i Pro, jenž by se na globálním trhu měl prodávat jako Huawei Mate 30 Lite. Premiéra celé rodiny Mate 30 je plánovaná na polovinu září, už nyní ale můžeme díky Nova 5i Pro odvodit alespoň základní pojetí a parametry nejnižšího modelu řady.

Klepněte pro větší obrázek

Huawei opět vsadí na zaoblené tělo se skleněnými zády a šikmým šrafováním. Výrazný poznávací znak – čtvercový modul fotoaparátu typu „hořák s plotýnkami“ – zůstává, ale u Nova 5i Pro už obsahuje rovnou čtyři čočky. Hlavní senzor je 48Mpx, širokoúhlý objektiv má pod sebou 8Mpx čip, 2Mpx senzor slouží pro makro snímky a poslední 2Mpx pro měření hloubky ostrosti. Čtečka otisků je klasického typu a leží hned pod modulem fotoaparátu.

Přední strana obsahuje takřka bezrámečkový Full HD+ displej s úhlopříčkou 6,3 palce a obsahuje „průstřel“ na 32Mpx selfie kameru. Zařízení pohání čipset Kirin 810 z vlastní produkce Huawei, maximální paměťovou verzí je v Číně 8 + 256 GB. Vestavěná baterie s kapacitou 4 000 mAh podporuje rychlé dobíjení 20 W. Nova 5i Pro běží na Androidu 9 Pie s nadstavbou EMUI 9.1.1. U Mate 30 Lite se v globální verzi počítá už s Androidem Q a EMUI 10, čínská verze by mohla poprvé dostat systém Harmony OS (v Číně uváděný pod názvem Hongmeng OS).

Diskuze (1) Další článek: Zmatek nebo jednodušší značení? Nový iPhone 11 možná dostane přídomek Pro

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Model, Třída, Novum, Modul, Hongmeng OS, HDC, Lít, Huawei Mate, F +, Full HD