Další čistka. Google z obchodu Play odstraňuje zavádějící a nepoctivé aplikace

Aplikačním obchodem Google Play otřásla další velká čistka. Dotkla se tzv. „Fake ID“ aplikací, tj. různých generátorů falešných informací, aplikací zobrazujících zavádějící informace a všeobecně „nepoctivé“ aplikace, které zobrazují podvodné reklamní hlášky, za které generují nemalé finanční zisky. Stalo se tak krátce poté, co Google oznámil, že v roce 2017 z obchodu Play odstranil přes 700 tisíc aplikací.

Čištění klamavých aplikací bezprostředně následuje změnu vývojářských politik, ve kterých se dočtete: „My v Googlu nepovolujeme aplikace, které umožňují klamat uživatele, včetně, i když ne výlučně, aplikací, které využívají nebo generují čísla občanek, pojištění, pasů, diplomů, kreditních karet a řidičáků“. A to zahrnuje i ty aplikace, které výše uvedené používají „jen pro legraci“ nebo pro „napálení“ někoho jiného.

Postih zřejmě čeká i vývojáře, kteří tyto aplikace publikovali na Google Play. V některých případech bude uděleno varování, jiným zase Google pod stávajícím profilem zakáže publikovat další aplikace. Odstraňování dalších aplikací z Google Play bude probíhat i v následujících dnech, přičemž se zřejmě bude jednat o dlouhodobou strategii Googlu.

Zdroj Google Play

Diskuze (2) Další článek: Galaxy S9 a extrémně zpomalené video. Dejte mu dostatek světla a vznikají kouzla

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , Play, Čistka, Zavádějící informace, Obchod, PLA, Aplikace, Řidičák, Dlouhodobá strategie, Aplikační obchod, Následující den, Kreditní karta, DNS, GPP, ODS