Další derivát. Huawei P40 Lite má být upravenou verzí Huawei Nova 6 SE

Huawei stále bojuje o získání licence, která by mu umožnila opět obchodovat s americkými firmami. V mezidobí samozřejmě neustále pokračuje vývoj telefonů, ovšem čínský výrobce si musí pomoci kopírováním svých dříve vydaných modelů. Řada Huawei P40 se má oficiálně ukázat v březnu příštího roku, o něco dříve je však předběhne nejlevnější model Huawei P40 Lite.

Nový model nebude úplnou novinkou v pravém slova smyslu. Má se jednat o odvozeninu čínského Huawei Nova 6 SE, který je však zase derivátem modelu Nova 5T. A ta zase primárně vychází z Honoru 20 bez nějakých výraznějších změn. O Huawei je známo, že stejné telefony na celém světě prodává najednou i pod několika různými označeními. A protože bychom v tomto řetězci inspirací, úprav a rebrandingů mohli pokračovat do nekonečna, podívejme se raději na očekávané specifikace.

Huawei P40 Lite má být osazen 6,4" LCD displejem s rozlišením 2 310 × 1 080 pix, záď ozdobí „čtyřplotýnkový sporák“ s hlavním 48MPx fotoaparátemF1.8) doplněným 8MPx širokáčem (F2.4), 2MPx makrofoťákem (F2.4) a 2MPx snímačem pro hrátky s hloubkou ostrosti (taktéž světelnost F 2.4). U levého horního rohu displeje se krčí miniaturní průstřel pro 16MPx selfie. Pod zadním krytem bude připravena 4 200mAh baterie s rychlým 40W nabíjením. Výkon telefonu dodá Kirin 810 s 8GB RAM a 128GB pamětí, kterou si rozšíříte NM kartami.

Na ořezaný model v březnu naváže Huawei P40, který by měl dostat pětinásobný fotoaparát a dokonce i grafenovou baterii! Podaří se Huawei získat potřebnou licenci od americké administrativy do konce března, nebo potká řadu Huawei P40 stejný osud jako Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro či Honory V30 a V30 Pro?

První dojmy z Honoru V30:

Via Twitter, GSMarena

Diskuze (2) Další článek: Huawei Band 4 Pro: nový chytrý náramek umí GPS i NFC platby

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Model, Lít, Displej, Telefon, Via Twitter, Jenny, Deriváty, NM karta, Upravená verze