Další lokalizace pro Palmy a Visory, tentokrát i pro Slováky

Pokud by někomu připadalo, že tři lokalizace systému Palm OS jsou málo, máme pro něj další připravovaný kousek.
Americká firma Paragon Software připravuje novou várku lokalizovaných verzí Palm Osu, konkrétně pro Visor, kde mezi jinými figuruje čeština i slovenština. Jazyků je celkem 12: bulharština, chorvatština, čeština, estonština, maďarština, polština, rumunština, ruština, slovenština, slovinština a ukrajinština. Pro naše přátele v „ost-blocku“ tedy radostná zpráva.

V současnosti se již prodává lokalizace PiLoc pro turečtinu nebo hebrejštinu, například demoverze turečtiny se dá nahrát ze ZDNetu. Součástí lokalizace je přeložení všech dialogů, nabídek, ikon, klávesnice, lokalizace fontů a podobně. Jedná se o demo, plná verze stojí 15 dolarů. Z toho se tedy dá určit i cena české nebo slovenské verze, která bude okolo 600 korun. Je ale velmi pravděpodobné, že se jedná o tutéž lokalizaci, o které jsme již v souvislosti s Visory psali. Ta bude pro Visor k dispozici zdarma, oslovit by mohla také „visoristy“ na Slovensku. Již avizovanou lokalizaci zadarmo i tuto lokalizaci šíří stejný distributor.

Dostupný bude koncem ledna a k dispozici bude v distribuční síti MDS Holdings – český distributor CDS. Slovensko spadá pod české CDS také.

Váš názor Další článek: Siemens SL45: test prvního mobilu s MP3 (test)

Témata článku: , , VIS, Pro +, Radostná zpráva, Lokalizace, Slovák