Dáme hru? Osvoboďte děti od hraní na smartphonech a tabletech

Česká firma Inventi vydala novou verzi mobilní aplikaci Dáme hru?, která má dětem, resp. jejich rodičům, usnadnit hraní her v přírodě, ke kterým nepotřebují počítač, smartphone ani tablet. Nově je v aplikaci dostupná bezplatná databáze více než 400 her s návody a pravidly, které si můžete zahrát s pomocí tužky a papíru, „slovně“, apod. 

“Bylo mi sotva 10 let, když jsme o mobilech a tabletech ještě neměli ani páru. Hrávali jsme hry s papírem a tužkou, venku na četníky a zloděje, rybičky, Honzo, vstávej a podobně. Cestování s rodiči jsme trávili hraním slovních rébusů. Když jsem se už jako táta snažil takový druh zábavy vymyslet i pro své děti, byla to docela fuška,” říká jeden ze zakladatelů aplikace a jednatel firmy Inventi, Jan Kaštura. 

Hry jsou v aplikaci rozděleny do tematických kategorií podle toho, pro jakou možnost a situaci se mohou hodit. Na výběr jsou kategorie her pro párty, cestování, do přírody, hry s dětmi, hry na doma a také hry pro dva nebo pro 10 a více hráčů. V kategoriích se nacházejí balíčky her, jejichž detaily si zobrazíte až po jejich stažení. K hrám se tedy následně dostanete i v rámci offline režimu. Ještě předtím se však musíte zaregistrovat, resp. přihlásit pod vaším uživatelským účtem.

Následně můžete z aplikace čerpat inspiraci např. na zabavení dětí při cestě na dovolenou nebo na hry pro děti, které se koncem prázdnin při špatném počasí nudí doma. Aplikace je dostupná k bezplatnému stažení na Google Play a na App Storu.

Pět nejzábavnějších bezplatných her pro Android:

Diskuze (4) Další článek: Nubia představuje model střední třídy M2 Play. Smartphony na českém trhu zlevňuje

Témata článku: , , , , , Stažení, Offline režim, Hraní, SMA, Tab, Špatné počasí, Aplikace, Bezplatné stažení, App Store, MewTwo, SmartBoy, Dítě, Uživatelský účet, Tužka, Česká firma, Inventi, Smartphone, Honza, Offline režimu, Nová verze,