Diskuse: hrajete hry na mobilech?

Do pátého čísla časopisu Mobility připravujeme velký článek o hrách v mobilech, a to nejen o těch vestavěných, ale také o hrách operátorů, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Napište nám vaše názory na hry v mobilech.

První hry se v mobilech objevily již v roce 1997, kdy jednou z prvních a nejvíce populárních her se stal had na Nokii 6110; hry měly i některé mobily před šestjednadesítkou, nicméně právě díky hadům a podobné havěti hry v mobilech zdomácněly.

Zatímco hry v mobilech jsou určeny pouze jednomu nebo dvěma hráčům, např. hada na Nokiích lze hrát přes infra, tenis na Ericssonech přes infra nebo Bluetooth, hitem poslední doby jsou online hry pro více hráčů. Zde mobil figuruje pouze jako terminál, který vás informuje o průběhu hry, zatímco samotná hra běží někde na serveru u operátorů. Komunikačním kanálem je WAP nebo SMS. Příkladem takových her je Milionář, Lovci pokladů, IQ mapa nebo poslední hit XgenGo, hra, která chytla dokonce i mne; ostatně o hrách jsem psal něco málo již počátkem týdne; součástí hry je i chat, v němž můžete komunikovat se všemi online hráči.

Podle některých názorů by se mobilní hry mohly stát populárnější a více hrané, než jejich obdoba na počítačích a herních konzolích. A to i přesto, že grafika a hratelnost je zatím o hodně slabší.

Napište nám: Myslíte si, že hry mají v mobilech budoucnost? V jaké podobě? Jakou hru na mobilu jste hráli jako první? Která vás nejvíce baví či bavila?

Diskuze (44) Další článek: Má Linux své místo v kapesních počítačích?

Témata článku: , Poslední hit, Mobil, MOBI, Součást hry, Hra, Diskuse, Disk