DisplayMate: Samsung opět drží prvenství za nejlepší displej v Galaxy Note 9

Agentura DisplayMate si tentokrát dala trochu na čas, ovšem za necelý týden od představení Galaxy Note 9 přesto vydala rozsáhlé hodnocení kvalit jeho displeje. A výsledek? Smartphone používá nejlépe hodnocený mobilní displej všech dob, laťka se zvedla i oproti Galaxy S9, který byl oznámen v prvním čtvrtletí letošního roku.

Displej Galaxy Note 9 prošel intenzivním testováním, které odhalilo i několik rekordů. Maximální jas displeje na ruční režim je 710 nitů, na adaptivní automatiku dokonce až 1 050 nitů. Použitý Super AMOLED panel pokrývá 113% barevného prostoru DCI-P3 a 142% sRGB, displej má také nejvyšší absolutní věrnost barev. Dalším rekordem je vůbec nejníže změřená odrazivost displeje (4,4 %). Ta zřejmě souvisí se spekulacemi ohledně úprav tloušťky ochranného skla v časných fázích vývoje smartphonu.

Displej má také velmi malou odchylku jasu displeje s měnícím se úhlem pohledu, a to stejné platí i pro minimální degradaci barev z bočních pohledů. Jako vždy je test displeje velmi rozsáhlý, jednotlivá dílčí hodnocení a parametry najdete na webu DisplayMate. Samsung Galaxy Note 9 se v ČR začne prodávat 24. srpna, náš redakční první pohled si můžete přečíst zde.

První dojmy ze Samsungu Galaxy Note 9:

Diskuze (12) Další článek: Američani zakazují čínské mobily, Turci pro změnu ty americké. Komu tohle prospěje?

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Malá odchylka, Nejlepší displej, Intenzívní testování, Prvenství, Galaxy note, S Penem, Galax Note, Ochranné sklo, ? Displej, Ruční režim, Maximální jas, Letošní rok, Pohled, Laťka, Displej, Boční pohled, Sam,