Divenno Holdings může převzít MobilKom, provozovatele U:fona

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil společnosti Divenno Holdings převzít firmu MobilKom, která provozuje telekomunikační služby pod obchodní značkou U:fon. ÚOHS o tom informoval ve středu s tím, že rozhodnutí již nabylo právní moci. Akvizici firmy představující našeho čtvrtého mobilního operátora majitel společností Dial Telecom a Volný oznámil před měsícem.

Úřad se při posuzování spojení zaměřil na oblast maloobchodního širokopásmového přístupu k internetu, poskytování veřejných telefonních služeb prostřednictvím pevných sítí a poskytování veřejných telefonních služeb prostřednictvím mobilních sítí.

"Ve všech uvedených oblastech se tržní podíl subjektu vzniklého spojením bude pohybovat v řádu jednotek procent, fúze tedy nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže. Podobně je tomu i z hlediska posouzení dopadů na vertikálně navazující trhy," uvedl místopředseda ÚOHS Michal Petr.

Divenno Holdings kontroluje v České republice společnosti Dial Telecom a Volný, které vlastní a provozují sítě elektronických komunikací a poskytují hlasové, datové a internetové služby. MobilKom je mobilním operátorem, který je aktivní v oblasti provozu veřejné telekomunikační sítě a hromadných rádiových sítí. Nabízí také mobilní internetové a hlasové služby pod značkou U:fon, nejnověji působí i na velkoobchodním trhu hlasových a datových služeb.

Diskuze (14) Další článek: Google Instant Preview: nový způsob hledání na webu

Témata článku: , Fon, MOBI, Velkoobchodní trh, Holding, Div, Provozovatel, Pře, Mobil, Hold, Pro +, F +, Provoz