DJI OM4: Elita mezi gimbaly zaujme rychlým magnetickým uchycením mobilu

DJI OM4 je čtvrtá generace ručního gyroskopického stabilizátoru pro natáčení videa mobilním telefonem. Zásadní změny jsou dvě. Ve jméně, předchůdce se jmenuje Osmo Mobile 3, teď se výrobce rozhodl pro zkratku.

Druhou novinkou je magnetický výmysl pro uchycení telefonu. Na telefon připevníte svorku, nebo na jeho záda/kryt na trvalo přilepíte kovovou „minci“. Obojí se prostým přiblížením k magnetu přicvakne ke gimbalu. Pokud si představíte opakované sundávání telefonu při přerušovaném natáčení, tohle ušetří hodně námahy. Dalším benefitem je, že na stabilizátoru nejsou rozměrné kleště, takže je celý přístroj menší, skladnější.

I v českých obchodech

Jinak je to přirozená evoluce předchozího modelu. Silnější motory si poradí i s těžšími telefony, výdrž baterie vyrostla na 15 hodiny a gimbal můžete použít i jako powerbanku pro nabití telefonu. Tisková zpráva zmiňuje i vylepšené ovládání, ale už jde opravdu jen o vyladění časem ověřeného systému.

V doprovodné aplikaci DJI Mimo přibyly nové triky – OM4 vám třeba poskládá panorama, ve kterém bude jedna osoba třikrát. Stačí následovat pokyny na displeji. Funkce ActiveTrack 3.0 automaticky sleduje pohyb vyznačeného objektu, stačí na něj na displeji ťuknout. Appka zvládá ovládání gesty a řadu přednastavených režimů natáčení pro ještě efektnější výsledky.

DJI OM 4 už je v prodeji i na českém trhu za 3 999 Kč. Balení obsahuje stabilizátor, dva druhy magnetických držáků, stativ, řemínek na zápěstí a pouzdro.

Váš názor Další článek: Xiaomi Mi Scooter Pro 2: Lepší výbava, stejný výkon a dojezd

Témata článku: , , , Mince, Grip, Osma Mobil, Aplikace, Pokyn, Magnet, Elita, Kleště, Uchycení, ActiveTrack, Natáčení, Evoluce, Stabilizátor,