Dnes vycházejí červnové Mobility s Užitečným cédéčkem

Dnes se na stáncích objeví červnové číslo časopisu Mobility. Najdete v něm praktický článek o roamingu, srovnání nejlevnějších telefonů, recenze několika mobilů a řadu dalších článků. Navíc jsme k Mobilitám už tradičně připravili cédéčko.

Letošní červnové Mobility mají poprvé za celou dobu historie časopisu dvě verze. Na stáncích si můžete vybrat, jestli chcete výtisk s cédéčkem za cenu 75 Kč, nebo verzi bez CD za standardní cenu 35 Kč. Předplatitelé dostanou cédéčko samozřejmě automaticky a zdarma.

V úvodu časopisu se tentokrát již podruhé nesetkáte s dlouhými články, opět a už navždy (resp. až do další změny) začínáme Mobilitkami, Klípky a prvními pohledy na nové mobily. Tentokrát to bude Sagem My X-6, Philips 630 a Siemens SX1.

 

Z českých luhů a hájů: nových služeb se sešlo tolik, že oproti plánům jsme museli této rubrice několik stran přidat.

Hlavní témata

S mobilem v cizině: nejdůležitějším tématem červnového čísla je stejně jako v minulých letech roaming. Tuto tématiku se ale pokaždé snažíme uchopit trochu jinak. Před dvěma lety jste si mohli přečíst rozsáhlý a podrobný článek, do loňského předprázdninového čísla jsme připravili padesát tipů, jak v cizině s mobilem ušetřit. Letos bylo naším záměrem připravit článek, který by pochopil naprosto každý. Nezabíhali jsme do nejmenších podrobností, napsali ale vše důležité, co člověk na zahraniční dovolené může potřebovat.

Pravidelnou součástí tématu o roamingu je také aktuální tabulka nejlevnějších zahraničních operátorů v jednotlivých zemích a jejich cen. Letos jsme připravili také přehled cen GPRS roamingu.

Srovnání nejlevnějších mobilů: říjnový článek na podobné téma měl u čtenářů rekordní úspěch, proto jsme se na levné mobilní telefony podívali znovu a trochu jinak. Srovnali jsme levné mobily v cenových kategoriích do tří tisíc, čtyř tisíc, pěti tisíc a šesti tisíc korun.

 

Součástí tohoto článku je i podrobný přehled parametrů testovaných telefonů.

Kdy budou mít chytré mobily úspěch? Až uživateli budou pomáhat při běžných činnostech. Jiří Hlavenka se zamýšlí nad budoucností mobilních telefonů.

Recenze mobilů

Eurotel Smartphone: rovnou tady máme jeden chytrý mobil, který se navíc povedl. Mohl by být sice trochu menší a o něco rychlejší, jde však přesto o prakticky první mobilní zařízení, které se dá označit slovem smartphone.

Philips Fisio 625 a 825: ačkoli oproti svým předchůdcům nenabízejí mnoho funkcí navíc, inovace, které se dotkly zejména displeje, jsou velmi užitečné.

Siemens A55: je to mobilní telefon nejnižší třídy, mohl by ale vyhovovat každému, kdo chce s telefonem pouze telefonovat a pracovat se zprávami.

Delší zkušenosti se Sony Ericssonem P800: oproti únorové recenzi, kde byly popsány funkce a vlastnosti tohoto komunikátoru, nyní v článku najdete zkušenosti z praktického několikatýdenního používání.

Další recenze

Maličkosti: krátké články o příslušenství k mobilním telefonům. Tentokrát o magnetickém držáku, zajímavé Bluetooth handsfree do auta i pro běžné nošení a o pouzdru na mobil s integrovanou bondovkou.

Kapesní počítače HP iPAQ HP 1915 a 5450: společná recenze nejlevnějšího a nejdražšího současného iPAQu.

Olympus C-350 ZOOM: levný digitální fotoaparát s rozlišením tří megapixelů.

Rady, tipy a návody

Mobilní servis: opět se sešlo víc tipů než se mohlo vejít na standardní tři strany, Mobilnímu servisu jsme proto opět přidali prostor navíc.

Sharewarové sloupky: pro kapesní počítače Palm a Pocket PC.

Java: vybrané programy pro javové mobilní telefony.


Třetí Užitečné cédéčko Mobilit

Při sestavování obsahu CD jsme vycházeli z ankety, ve které čtenáři Mobilit hlasovali, co by sami na cédéčku nejraději našli.

Mobilní telefony od A do Z: ke všem mobilním telefonů, které se za uplynulý rok objevily na trhu, na cédéčku najdete recenzi z Mobilit, recenzi z MobilManie, nepublikované obrázky (dohromady jich jsou více než dva tisíce) a manuál (v naprosté většině případů český). Jde vlastně o rozšířený katalog mobilů.

Nejlepší programy pro mobily: vybraný software pro práci s mobilními telefony z počítače.

Programy v Javě: ve spolupráci se serverem JavaMobile.cz jsme na CD připravili ke stáhnutí několik set javových programů a her.

Mobility 2002/2003: všechna čísla loňského a letošního ročníku Mobilit ve formátu PDF.

Nepublikované obrázky: fotoreportáže z veletrhu CeBIT a z lednového představení nových telefonů Motorola v Šanghaji.

Mobily na webu: pečlivě vybrané odkazy na internetové stránky věnované mobilním telefonům.

Nejlepší články z MobilManie: dvě stě padesát nejčtenějších článků.

Diskuze (54) Další článek: Oskar nabízí nové LétoHrátky

Témata článku: Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Philips 630, Philips Fisio 625, Siemens A55, Siemens SX1, MOBI, Nejmenší podrobnost, Mobil, Společná řeč, Červ