Dnešní změny u T-Mobilu: konec SMS z internetu zdarma

Právě dnes vstupují v platnost změny, kvůli kterým už více než měsíc internetové diskuse připomínají hrnec pana Denise Papina těsně před vybuchnutím. Jsou to změny, kvůli kterým byl také přesně před týdnem uspořádán bojkot, ale ani ten nepomohl. Je konec posílání textových zpráv do sítě T-Mobilu z internetu zdarma, ode dneška se rovněž platí za přeposílání e-mailů na mobily formou textových zpráv.

Je těsně po půlnoci, v hlavičce webu T-Mobilu sice stále nacházím odkaz "Pošli SMS", otevřené okno ale po nějaké době skončí chybovou hláškou. Portál t-zones zrovna funguje, přihlašuji se a pod odkazem SMS se otevírá okno s placenou internetovou SMS bránou.

Počítadlo by mělo ukazovat, kolik mi ještě zbývá volných SMS k odeslání, poslal jsem ale už pět zpráv a t-zones tvrdí, že mi stále zbývá ještě plná stovka. Zaslané textovky přišly okamžitě a tváří se, jako bych je odesílal přímo z mobilu. Zaškrtnuté políčko Potvrzení však nemá žádný viditelný efekt, doručenka nedošla ani jedna.

 
SMS brána na t-zones

Zatím neútočíme

Lze předpokládat, že dnešek nebude pro t-zones šťastný den. V posledních dnech byl portál kvůli přetížení často nepoužitelný a teprve dnes nejspíš nastane hlavní vlna registrací a testování uživatelů. T-Mobile si proto nyní zaslouží pár dnů hájení, po nich ale budeme kvalitu placené služby pozorně sledovat.


Doplněno 9.07: Protože se v diskusi u článku objevilo mnoho nesouhlasných názorů s „dobou hájení“, nebudu odpovídat na každý zvlášť a využiji možnosti doplnit článek.

Podobně jako kvalitu mobilních sítí nehodnotíme o Štědrém dnu nebo Silvestru, ačkoli se na tyto dny mohli operátoři dlouho připravovat, nebudeme t-zones ani jiné služby posuzovat zrovna v den, kdy lze předpokládat největší zatížení. Nepřipadá nám to správné ani objektivní. To je stanovisko redakce.

Diskuze (149) Další článek: Eurotel doprodává Ericsson R320 za 14 995 Kč

Témata článku: , , , Konec, Mobil, , MOBI, Hrnec, Žďár, T Mobil, T - Mobil