Dodejte pohyb svému time lapse videu

Časosběrná time lapse videa dokáží rozhýbat mraky a celý den smrsknou do minuty. Jak to ještě vylepšit? Co kdyby se foťák při záznamu rozhlížel?

Na veletrhu CE China jsem narazil na dva zajímavé gadgety, které časosběrnému videu přidají pohyb/rotaci. Každý na to jde úplně jinak.

Výrobek čínské firmy Ba Ba Teng je motorizovaný a prostřednictvím aplikace umožňuje měnit rychlost i krok rotace. Jsou zde také algoritmy, které neřídí čas, ale detekce obličejů, takže snadno můžete zaznamenat tváře všech kolemjdoucích. K čemu je to dobré? To už budete muset vymyslet sami. A cena? Na Alibaba.com je to 50 dolarů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zespoda univerzální stativový závit, nahoře jednoduchý upínací mechanismus, který umožní mobil všemožně naklánět.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Integrovaná baterie má 1 500 mAh, což má vystačit na 24 hodin rotace. USB port umožní dobíjet mobil, který s neustále rozsvíceným displejem pochopitelně spotřebuje hodně energie. Je však nutné počítat s tím, že si zásadně zkrátíte snímací čas.

Druhý gadget se jmenuje X-Lapse, nabízí jej britská firma Veho a je to vlastně mechanická kuchyňská “minutka“ uzpůsobená k fotografování. Prostě otočíte dvě části zařízení proti sobě, na boku vidíte, kolik času máte a to je vše. Žádné baterie, žádné nabíjení, ale také máte pouze jednu rychlost a maximálně hodinu rotace (360°), což může být docela málo. Cena je 30 dolarů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na fotkách to vidět není, ale také zde dostanete jednoduchý držáček na smartphone.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Můžete si vybrat, jestli X-Lapse přišroubujete na stativ, nebo vyklopíte kulaté stabilizační packy a „minutku“ postavíte rovnou na zem.
Diskuze (1) Další článek: Testujeme Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) [video]

Témata článku: , , , Závit, Výrobek, Britská firma, Pohyb, Integrovaná baterie, Teng, Time, Rozsvícený displej, Tim, Baba