Doporučili jste: Nejlepší kancelář pro mobil či tablet

Čtení a úpravy dokumentů, práce s tabulkami a prezentace, to vše lze zvládnout i na smartphonu či tabletu. Které aplikace doporučují přímo jejich úživatelé?

Abychom nabídli ty skutečně nejlepší kancelářské aplikace pro mobil nebo tablet, požádali jsme na diskusním fóru naše čtenáře, aby nám sdělili své zkušenosti i postřehy a doporučili ty nejlepší mobilní programy. Zatímco pozice nativních Office na Windows Phone či Documents To Go na Blackberry je v podstatě neotřesitelná, na systémech Android a Apple iOS je konkurence výrazně pestřejší.

Klepněte pro větší obrázek
Analog, nebo digitál? (obr.: Shutterstock)

Pod článkem je vypnutá diskuze. Váš názor nás zajímá, ale nechceme stejné téma řešit na dvou místech. Budeme rádi, když nám o vaší oblíbené aplikaci napíšete do diskuzního fóra.

To nejlepší pro Android

Pro platformu Android byly nejvíce na fóru doporučovány tři kancelářské balíčky. Kingsoft Office oproti svým konkurentům disponuje jednou nespornou výhodou – je zcela zdarma. Jak potvrzují jeho uživatelé, aplikace obsahuje mnoho užitečných a pokročilých funkcí pro práci s textem, tabulkami a dalšími. Čtenář s přezdívkou marek7878 si chválí také příjemné ovládání.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kingsoft Office

Další rozšířenou (přestože placenou – 295 Kč) aplikací je OfficeSuite Pro, která je určena k prohlížení, úpravám i sdílení dokumentů Word, Excel a PowerPoint. Na fóru jej doporučil trepiel, jemuž vyhovuje práce se styly a možnost zobrazení formátovacích znaků. Na druhé straně aplikace našla na fóru i silné kritiky, jako je Chosearmando, podle nějž se jedná jen o nestabilní nouzové řešení, či čtenář Drahy, který negativně hodnotí především pomalost.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Office Suite Pro

Google i jablíčko

Quickoffice je také placená aplikace dostupná jak na Androidu, tak na iOS. Doporučení čtenářů se zde ale velice lišily. Zatímco již jednou citovaný Drahy považuje tuto aplikaci pro Android za tu nejlepší, protože splňuje jeho nároky na podporu českých znaků, rychlost, stabilitu a přiměřenou cenu, tak mikiqex QuickOffice na iOS silně nedoporučuje. Hovoří o problematickém přesunu dokumentů (ne přes iTunes či WiFi), pomalosti, absenci podpoře stylů či Dropboxu a dalších.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Quick Office

Nástroje pro Apple

Jednou z nejdůležitějších kancelářských sad pro iPad, iPhone či iPod touch je iWork. Samozřejmostí je zde práce s dokumenty applovými a od MS Office. Na fóru jej doporučil wolf9, přestože s výtkou, že není nejlevnější, ale patří podle něj k tomu nejlepšímu v rámci mobilní kanceláře.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
iWork

Notability není plnohodnotným kancelářským balíkem jako výše uvedené aplikace, ale dobře a lacině poslouží k vytváření poznámek, náčrtů grafů, výpočtů a grafických obrázků, ale především poslouží k práci s PDF, do kterého, jak píše diskutující s přezdívkou Chosearmando, lze různými způsoby doplňovat data. Chválí si také provázanost s cloudem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Notability

Trocha Symbianu závěrem

Abychom dali tip i na další operační systém, tak odkážeme na doporučení čtenáře Naecken, který na svém zařízení se Symbianem doporučuje Microsoft Apps. S tímto balíčkem lze pracovat s dokumenty Wordu, Excelu, PowerPointu, OneNote a dalšími. Plně lze vytvářet a upravovat novější formáty 2007 a 2010, ty starší se dají pouze číst. Výhodou aplikace je pochopitelně její bezplatnost.

Diskuze (18) Další článek: Geak Ring: NFC Prsten, který umí sdílet kontakty

Témata článku: Blackberry, , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Český znak, Nouzové řešení, MobiSystem, Kancelář, Placená aplikace, Mobil, Tab, MOBI, Pro +, Jablíčko,