Dormi: kam klasická dětská chůvička nedosáhne

Dítě spí a vy chcete sportovat, nebo se bavit mimo dosah klasické dětské chůvičky? I v této situaci pomohou smartphony, aplikace a internet.

Nemyslím si, že by mobily nahradily jednoúčelové dětské chůvičky, ale přijdou situace, kdy rádiovým signálem spojený hardware jednoduše nestačí a musí nastoupit chytrý telefon, aplikace a Wi-Fi, nebo síť mobilního operátora. Na app storech najdete chůviček několik, ale jejich tvůrci hrají na to, že za bezpečí dítěte rodiče ochotně zaplatí…

Já jsem vyzkoušel aplikaci Dormi, kterou mnohé srovnávací testy označují za nejlepší. Existuje pouze pro Android, po instalaci uděláte z jednoho zařízení rodičovskou a ze druhého dětskou jednotku, spárování je otázkou dvou tapnutí. Pak si můžete vybrat – na domácí Wi-Fi (a jde to i bez routeru přes Wi-Fi Direct) si můžete pustit HD video svého potomka, pokud chcete vyrazit někam dále, bude se hodit audio přenos aktivovaný pouze ve chvílích, kdy je u dítěte detekována nějaká aktivita. Zvuk z dětského pokoje se dostane i přes klasický hovor (pochopitelně vyžaduje SIM v obou zařízeních), zato SMS notifikace jsou spíše nouzovou variantou. A notifikací to nekončí, na dítě můžete mluvit a tak jej zkusit uklidnit, aniž byste k němu museli jít.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázka z aplikace.

Všechno je přehledné, jednoduché a hlavně – funguje to. Aplikaci Dormi stáhnete zdarma (Google Play), platí se až za používání: 20 Kč za měsíc, stovku za rok a dvě stovky navždy. Pomoct si můžete kreditním systémem a hlavně každý měsíc dostanete 4 hodiny hlídání zdarma, takže je možné aplikaci dostatečně vyzkoušet.

Klepněte pro větší obrázek  
Na co jsou dobré 4 hodiny hlídání zdarma? Mě například dovolily sportovat, když dítě spalo. Nebyla to ta nejzáživnější trasa, točil jsem se kolem domu, ale aspoň jsem mohl běhat.

Na závěr tři otázky, na které můžete zkusit odpovědět v diskuzi:

  • Co na Dormi říkáte?
  • Znáte lepší, levnější, nebo dokonce bezplatnou alternativu?
  • Co „ta vaše“ aplikace umí? 
Diskuze (15) Další článek: Týden mobilně 319: Větší baterku v mobilu nenajdete*

Témata článku: , Klasický hovor, Trasa, Domácí wi-fi, Rádiový signál, Dětská chůvička, Chůvička