Doro má nové seniormobily. Android s vysokou hlasitostí a véčko s podporou LTE

  • Doro na MWC ukázalo dva nové telefony
  • První novinkou je seniorské véčko s LTE, více o něm však výrobce prozradit nechce
  • Další novinkou je Android smartphone s velkými softwarovými ovladači

Švédská značka Doro v Barceloně „ve vší tajnosti“ vyrukovala s dvěma novými seniorskými mobily. Jsou navzájem odlišné tak, jak je to jenom možné. První novinkou je „hloupé“ véčko Doro 7060 s „chytrými funkcemi“, druhou pak Android smartphone Doro 8035, který má umět třeba výrazně zvýšit hlasitost sluchátka.

První pohled na nově představené telefony značky Doro:

Doro 7060

Doro 7060 je na první pohled obyčejným seniorským véčkem. Na vnější straně najdeme 1,44" barevný displej, který zobrazí jméno volajícího, uvnitř je pak umístěn 2,8" displej. Na samostatném dílu se pak nachází klávesnice s dobře oddělenými kontrastními klávesami. Rychlý přístup zajistí i samostatné tlačítko pro vstup k fotoaparátu nebo klávesa Doro pro vzdálenou asistenci.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Véček je dnes jako šafránu, Doro 7060 cílí primárně na seniory

Podle Dora jsou smartphony pro důchodce až příliš komplikované, na druhou stranu jim výrobce nechce odepřít přístup k mobilním technologiím. Véčko tak podporuje LTE (včetně VoLTE), k internetu se zvládne připojit i přes Wi-Fi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nabídne základní displej a rozměrnou klávesnici s dostatečnými rozestupy

I když se jedná o „hloupý“ telefon, v základu má být připraveno několik aplikací, zejména pro přístup k internetu nebo e-mailu. Telefon však má jít spravovat vzdáleně přes interně podobně jako Android smartphone Doro 8040. Doro 7060 se začne ve Velké Británii prodávat v červnu, specifikace véčka se mají ladit za chodu, takže vám nic přesnějšího zatím zprostředkovat nemůžeme.

Doro 8035

Doro 8035 je jednoduchým smartphonem s Androidem, který nabízí dva režimy. Buď v něm necháte běžet samotný Android s velkými ikonami, nebo použijete uživatelské rozhraní od Dora založené na uživatelských akcích. Telefon používá 5" displej s HD rozlišením, má 16 GB paměť a pohání jej Snapdragon 210. Telefon podporuje sítě 3G a 4G, baterie má kapacitu 2 500 mAh.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Doro 8035 je nejnovějším Androidem určeným pro ty seniory, kteří hůře vidí, hůře slyší, přesto však mají zájem o moderní technologie

Novinka je určena pro seniory, takže v systému najdete režimy pro hůře vidící uživatele, lupou si budete moci přiblížit určité části na displeji, telefon se také pyšní vysokým zesílením reproduktoru při volání a nebojí se ani spolupráce s naslouchátky. Telefon má samostatné tlačítko pro uzamknutí klávesnice i nouzovou klávesu, kterou si mohou senioři přivolat pomoc. Doro 8035 lze spravovat na dálku pomocí softwaru My Doro Manager.

Klepněte pro větší obrázek
V systému můžete používat launcher od Doro nebo zvětšenou verzi základního Androidu 7.1

Doro 8035 bude o 750 Kč levnější, než nedávno testovaný Doro 8040. Telefon nabídne poutavější design, mínusové body však dostane za horší fotoaparát. Ze základního balení navíc zmizí šikovná nabíjecí kolébka.

Zdroj Doro

Diskuze (3) Další článek: Vivo Apex: otisky prstů rozezná na půlce displeje, má i „selfie periskop“

Témata článku: Doro, , , , , , Moderní technologie, Dostatečný rozestup, Telefon, Displej, Nov, Mobilní technologie, Základní balení, Nový telefon, Rychlý přístup, Hloupý telefon, Jméno volajícího, Samostatné tlačítko, Vidící uživatel, Uživatelské rozhraní, Určitá část, Zesílení, Dora, Druhá strana, Chytrá funkce,