Dotykové Modu 2 už v příštím roce

Jen několik týdnů po uvedení nejlehčího mobilu na světě na trh (čtěte Nejlehčí mobil na světě konečně v prodeji) hlásí jeho izraelský výrobce nového nástupce. Modu 2 podlehne současnému trendu dotykových displejů a světlo světa by měl spatřit už v roce 2010. Polepší si také ve výbavě, nejdůležitější z tohoto hlediska je plánovaná podpora 3G včetně HSDPA.

Klepněte pro větší obrázek
Modu první generace s jedním ze tří prodávaných oblékacích kabátků

Zatímco původnímu Modu trvalo téměř dva roky, než se dostal z fáze konceptu až k sériové výrobě, dvojka téhož jména by měla mít cestu k zákazníkům mnohem kratší. S prvními z nich se má setkat už zhruba za rok, přičemž těšit se mohou zájemci ve Spojených státech, Velké Británii, Japonsku a v některých zemích západní Evropy. To je rozdíl proti první generaci, která je určena zejména pro domácí izraelské uživatele, Rumunsko, Turecko a některé další méně vyspělé mobilní trhy.

Výrobce slibuje pro Modu 2 nové převlékací kabáty, mezi nimiž by neměl chybět ani jacket s hardwarovou QWERTY klávesnicí. Doufejme, že na rozdíl od první generace, jejíž prodané kusy se zatím počítají na pouhé jednotky tisíc, bude k dispozici víc oblečků než jen tři, ačkoliv původní návrhy počítaly minimálně se dvěma desítkami.

Zdroj: Pocket-Lint

Váš názor Další článek: Doro HandlePlus 334gsm: jednodušeji už to nejde

Témata článku: Plánovaná podpora, Dot, Dotyk