DreamCom nabídne zasílání placených textových zpráv

Známý program pro zasílání textových zpráv DreamCom, stejně jako GateKeeper, nabídne placené zasílání textových zpráv do sítě T-Mobile. Vyplatí se?

Ať se nám to líbí nebo ne, za textové zprávy do sítě T-Mobile budeme muset od čtvrtého února platit. Tvůrci programů pro jednoduché zasílání SMS z internetu se nám snaží vyjít vstříc a nabídnou podporu placeného zasílání. V pátek jsme informovali o nabídce GateKeeperu, ze kterého si textovou zprávu pošleme za 1,50 Kč. I druhý neméně známý program DreamCom nabídne placené zasílání SMS za údajně ještě nižší cenu.

Přes portál SMS.cz

Zatímco GateKeeper nabídne zasílání placených textovek ve spolupráci se společností DCCI, DreamCom bude spolupracovat s nejznámější českou SMS bránou SMS.cz. Oproti nabídce GateKeeperu a DCCI má SMS.cz dvě výhody. Platbu za SMS můžete provést  několika způsoby: telefonní linkou, eBankou, složenkou či příkazem k úhradě. Za druhé – minimální platba je 50 Kč. Dle tvůrce DreamComu bude cena jedné textové zprávy nižší, než u konkurence, přesná cena však zatím nebyla stanovena. Uživatelé nepřijdou ani o doručenky na email.

DreamCom zachová podporu brány T-Zones, uživatelé T-Mobilu tak mohou využít několik zpráv měsíčně zdarma. Zasílání na zbylé dva operátory zůstane samozřejmě nezpoplatněno, stejně jako zasílání do světových sítí prostřednictvím bran 1stwap a sms.ac.

DreamCom a SMS.cz nabídnou dvě užitečné službičky: U odeslaných zpráv si budete moci nastavit čas odeslání textovky. Zpráva se neodešle hned, ale až ve stanovený čas. Praktické výhody jsou zřejmé: textovkou můžete své blízké či sebe upozornit v přesný čas na určitou událost. Druhou službou bude synchronizace adresáře mezi SMS.cz a programem DreamCom. Svůj aktuální adresář tak budete mít k dispozici z kteréhokoli počítače připojeného k internetu.

Výhody a nevýhody

Snad vše na světě má své klady a zápory. Zasílání placených zpráv z internetu, jak jej budou nabízet programy GateKeeper a DreamCom, mají výhodu v nižší ceně za textovku než při posílání z mobilního telefonu. Svůj význam má i přívětivé uživatelské prostředí či psaní zpráv na pohodlné klávesnici. Důležitá je skutečnost, že si přes internet (tedy za nižší cenu) zašlou textovku do sítě T-Mobile i uživatelé konkurenčních operátorů. Snad jedinou – o to větší nevýhodou – je „nemobilnost“. Levnější textovku si pošlete jen a pouze od počítače.

Diskuze (15) Další článek: Nokia 5100: odolný kostlivec (test)

Témata článku: , , Přesná cena, PLA, Plac, DRE, Dream, Zasílání, Text, Pláč