dTest: Někteří operátoři u tarifů šidí se slůvkem „neomezeně“

Spotřebitelský rádce dTest se podíval na zoubek operátorům, kteří v tuzemsku nabízejí neomezený tarif. Kouzelné slůvko „neomezeně“ totiž v praxi nemá vždy ten stejný význam. Zkontrolováno bylo 72 operátorů, jejichž nabídky dTest umožňuje srovnat ve své tarifní kalkulačce, osmatřicet z nich má ve své nabídce termín neomezený nebo ekvivalentní. A výsledek?

Zejména u menších virtuálů platí, že slůvko „neomezeně“ či „zdarma“ platí jen v rámci vlastní sítě, což prakticky znamená jen velmi malou množinu čísel. Tyto tarify tak jsou výhodné například v situaci, kdy je využívá celá rodina, klub či malá společnost.

Ale ani tarify, které nabízejí neomezené volání skutečně do všech sítí, nejsou bez háčku. Sedm operátorů omezuje své neomezené tarify mezi 2000 a 4000 minutami volání, jejich nabídka je tak dle dTestu klamavá. Dva operátoři nenechají své zákazníky volat nad 10 tisíc minut, což se ale zdá jako těžko překročitelná hranice pro volání běžného smrtelníka.

Jednotlivé virtuální operátory upozorníme na to, že se dopouštějí klamavých obchodních praktik a vyzveme je k nápravě. Pokud by své nabídky nezpřesnili, pak podáme podnět Českému telekomunikačnímu úřadu,“ uzavírá své šetření dTest.

Diskuze (44) Další článek: Googlu se daří nad očekávání, za tři měsíce vydělal čtyři miliardy

Témata článku: , , , , , Neo +, Tarif, Celá rodina, Minuta volání, Neo, Kouzelné slůvko, Zoubek