DualPhone 3088: bezdrát pro Skype i pevnou

Skype bez počítače a pevná linka dostupná z jednoho bezdrátového sluchátka. DualPhone 3088 nabízí vše, přidává skvělou výdrž i dosah.
Kapitoly článku

Dvě cestičky ven

Uvedení celého přístroje do provozu je záležitostí několika málo minut. Stačí pouze připojit k základnové stanici napájení, telefonní linku a ethernetovou síť, vložit akumulátory do sluchátka a v jednoduchém průvodci nastavením zvolit aktuální zemi a vaše uživatelské jméno a heslo ke Skype účtu. Pokud jej nemáte, telefon jej dokáže i vytvořit. Jestli ve vaší síti používáte automatické přidělování adres prostřednictvím DHCP serveru, je po zadání přihlašovacích údajů telefon schopen okamžitě pracovat, v opačném případě budete vyzvání k zadání odpovídajících síťových adres zařízení a výchozí brány. Telefon je samozřejmě schopen pracovat buďto pouze s ethernetovým připojením (jako Skype telefon) nebo pouze s telefonním připojením (jako běžný DECT telefon).

06.jpg 07.jpg 08.jpg
Konektory na základové stanici • díky úchytům můžete základovou stanici pověsit i na zeď

Ihned po přihlášení máte ve sluchátku k dispozici všechny své Skype kontakty, kterým můžete přímo telefonovat. S kontakty lze také plnohodnotně pracovat, můžete je editovat, přidávat i blokovat.

Pokud máte zaplacenu službu SkypeOut umožňující za přijatelné poplatky volat na běžná telefonní čísla, můžete je vytáčet přímo ze sluchátka. V nastavení telefonu máte možnost zvolit primární možnost navazování hovorů, tedy zda se mají hovory přednostně spojovat přes SkypeOut nebo přes pevnou telefonní linku. Pokud máte tedy DualPhone 3088 spíše pro příjem telefonních hovorů, vyplatí se nastavit výchozí možnosti na SkypeOut. Pokud chcete mít možnost zvolit při zadávání čísla použitou linku, může se vás telefon před každým vytočením čísla ptát na vaši volbu.

16.jpg 09.jpg 10.jpg 
Na zadní stranu telefonu můžete připevnit praktický flip

Nelze však editovat volací pravidla pro jednotlivé linky v závislosti na předvolbě telefonních čísel (typicky místní hovory spojovat přes telefonní linku a všechny ostatní přes SkypeOut), s jedinou vyjímkou: při zadávání nového čísla do telefonního seznamu můžete určit, která služba se pro jeho vytočení použije. U těchto kontaktů se poté telefon na volbu linky neptá.

Radost z bytí

Práce s uživatelským rozhraním je přijatelně rychlá, výdrž telefonu na akumulátory je nadprůměrná, naše zkušenosti mohou jen potvrdit sto pohotovostních hodin udávaných výrobcem. Kvalita reprodukce je na vysoké úrovni, dostatečná je také hlasitost hovoru jak při běžném hovoru, tak i s použitím hlasitého odposlechu. DualPhone 3088 je tak užitečným telefon pro každého, kdo přes Skype telefonuje. Prodejní cena je pro takhle vybavený přístroj velmi dobrá. Jen o málo přesahuje hranici čtyř tisíc korun, navíc obdržíte kupon pro 30 volných minut s využitím služby SkypeOut.

Jeden login vládne všem

Závěrem si neodpustím užitečný tip, o kterém příliš mnoho Skype uživatelů neví a zbytečně používá pro různá zařízení různé účty. Aplikace Skype se od podobných programů liší tím, že s jedním uživatelským jménem a heslem můžete být připojeni na více počítačích, které pak fungují paralelně. Pokud vám tedy někdo napíše, vidíte jeho výzvu na všech počítačích s vaší Skype aplikací. Pokud vám někdo telefonuje, Skype také zvoní na všech až do doby, než na některém z nich hovor přijmete.

Tuto funkci však nejvíce doceníte právě ve spojení se samostatným Skype telefonem, jako je DualPhone 3088. Tím, že máte svůj Skype účet přihlášen na telefonu nijak neomezí funkčnost této aplikace spuštěné ve stejném okamžiku na vašem počítači, oba jsou on-line. V tomto případě se pak Skype chová příjemně inteligentně: pokud vám někdo napíše textovou zprávu, objeví se pouze na monitoru počítače (ten je vyhodnocen jako vhodnější pro textovou komunikaci). Naopak příchozí hovor vyzvání na obou přístrojích a je jen na vás, kde jej přijmete – zda na telefonu, nebo na počítači s použitím náhlavní sady.

Témata článku: , , , Nokia 6300, Nokia 9300i, Domácí použití, Užitečný tip, DECT, Netgear, Plná kvalita, Digitální standard, Udávaný výrobce, Pro +, Výchozí možnost, Bezdrátová sluchátka, Podobný program